Ana sayfa » Güncel » AKP-MHP OYLARIYLA KABUL EDİLDİ, EN AZ 36 BİN AĞAÇ KESİLECEK!..

AKP-MHP OYLARIYLA KABUL EDİLDİ, EN AZ 36 BİN AĞAÇ KESİLECEK!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bilecik’in Bozüyük ilçesi Murat köyü mevkiinde işletilen ve en az 36 bin ağacın kesileceği ön görülen bakır-molidren maden tesisinin kapasite artırımına ve yeni tesisler yapılmasına ilişkin ÇED kapsamında, halkın katılım toplantısı bugün yapılacak.

AKP-MHP OYLARIYLA KABUL EDİLDİ..

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başvurusu reddedilen şirket, geçtiğimiz kasım ayında Bilecik İl Genel Meclisi’ne projeyi yeniden sundu.

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul gören projeyi, şirket Bakanlık’a sundu.

ÇED süreci başlatan Bakanlık, HKT kararı verdi. ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre maliyeti 306 milyon TL. 2 bin 329,98 hektarlık ruhsata şirket sahip olan şirket, ÇED alanını yaklaşık 10 kat artırarak 214,89’a çıkarmak istiyor. 100 bin ton kapasiteyle çalışan maden kapasitesini yılda 2 milyon ton cevhere çıkaracak.

”BÜTÜN HAVZANIN KİRLENMESİNE NEDEN OLACAK”

Büyük bir çevre tahribatına neden olacak projenin ÇED alanının yarısı yani 112.64 hektarı orman, 27.1 hektarı ise mera arazisi durumunda.

Projeye karşı olduklarını belirten Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Bu proje sadece Muratdere’nin değil, bütün bu havzanın kirlenmesine sebep verecek. Tarım ürünlerinden içme suyuna kadar ilgilendiren bir konu” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com