Ana sayfa » Güncel » CENGİZ HOLDİNGE KAZ DAĞLARINDA MADEN RUHSATI..

CENGİZ HOLDİNGE KAZ DAĞLARINDA MADEN RUHSATI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Cengiz Holding’e ait Truva Bakır Maden İşletmeleri’nin kuracağı bakır ve altın madenine ruhsat verildi.

soL’un aktardığında göre, 10 Mart’ta Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sayfasında yayımlanan “uygun bulunan işletme ruhsatı talepleri” listesine göre, söz konusu proje MAPEG tarafından onaylanarak uygun bulunan işletmeler arasına eklendi.

Hem bakır hem altın..

Bakır madenciliği yapılacağının Cengiz Holding ve Truva Bakır Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından öne çıkarılmasına rağmen projenin ruhsat cinsine altının da eklenmesi dikkat çekti.

ÇED toplantısı yaptırmamışlardı..

Muratlar, Hacıbekirler, Halilağa köylerini kapsayan ve Truva Bakır Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilecek olan altın ve bakır madeni projesinin ÇED toplantısı 15 Eylül’de Hacıbekirler Köyü’nde yapılmak istenmiş ancak toplantı halkın tepkisi sonucunda iptal edilmişti.

51 milyon metrekarelik alanı etkileyecek..

Kaz Dağları’nda 51 milyon 665 bin metrekarelik bir alanı etkileyecek olan proje sonucunda bölgede 110-120 metre derinliğinde çukurlar açılacak.

Proje alanına yalnızca birkaç kilometre mesafede yer alan Muratlar, Hacıbekirler ve Halilağa köylerinin doğrudan etkileneceği proje kapsamında binlerce ağaç kesilecek, içindeki canlılar yok olacak, yeraltı ve yer üstü suları ağır metallerle kirlenecek..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com