Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA LİMANINDAKİ KONTEYNER’DEN 55 KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI!..

ALİAĞA LİMANINDAKİ KONTEYNER’DEN 55 KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Aliağa ilçesinde, İtalya’ya gidecek bir gemiye yüklenmesi planlanan konteynerin içinde, Irak uyruklu 55 kaçak göçmen yakalandı.

Kaçak göçmenlerin, 6 gün boyunca konteynerde kaldıkları, havasız kalınca delik açtıkları ancak hayatta kalamayacaklarını anlayınca ses çıkarıp yardım istedikleri öğrenildi.

Aliağa ilçesindeki özel bir konteyner limanında, İtalya’ya gidecek olan bir gemiye yüklenecek olan konteynerden dün gece saatlerinde sesler gelmesi üzerine, liman personeli durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye intikal eden jandarma ekipleri, konteynerde kaçak göçmenler bulunduğunu belirledi.

Yapılan çalışmada, konteynere, yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmek isteyen Irak uyruklu 55 kaçak göçmenin bindirildiğini, bu kişilerin 6 gündür konteynerde bulundukları, havasız kalınca delik açtıkları anlaşıldı.

Açtıkları delikler yeterli olmayınca bağırarak yardım isteyen, 33’ü kadın 55 kaçak göçmenin oldukça yorgun ve bitkin halde bulundukları belirlendi.

Jandarmanın olayla ilgili açtığı soruşturma sürerken, kaçak göçmenlerin İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecekleri bilgisi edinildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com