Ana sayfa » Güncel » HKP İZMİR; “HİLAFET ÇAĞRISI YAPANLARA SUÇ DUYURUSU..”

HKP İZMİR; “HİLAFET ÇAĞRISI YAPANLARA SUÇ DUYURUSU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi, ‘Hilafet Çağrısı’ yapan Yeniden Refah Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hilafetinin kaldırılmasının 97. yılında Yeniden Refah Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç, “Sanıyor musunuz ki Hilafet yeniden bu topraklara hâkim olmasın. Ömrünü Rızayı İlahiye adamış bir İslam Halifesinin gölgesinde, Şeriat_ı Garra-i Muhammediyye’yi ilan edeceğimiz günler yakındır. Çünkü Allah nurunu tamam edecek. Cenk, Cihad, Şehadet” paylaşımı yapmıştı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, söz konusu paylaşımında dolayı Yeniden Refah Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç ve YRP İl Gençlik Teşkilat Başkanı Ömer Seven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU..

HKP avukatları Tunç ve Seven hakkında, “Devlete Karşı Savaşa Tahrik”, “Anayasayı İhlal”, “Suçu ve Suçluyu Övme”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Kanunlara Uymamaya Tahrik” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları, Başsavcılığa verdikleri dilekçede Sadık Tunç ve Ömer Seven’in Twitter’da yaptığı paylaşımları da ekledi.

‘HİLAFET SAVUNUCULUĞU YAPMIŞTIR..’

Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, İzmir Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çolak şunları söyledi:
“Saygıdeğer arkadaşlar bugün bir suç duyurusu daha yaptık. Bu suç duyurumuz; geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi yöneticisi genç bir çocuğa yaptırılan bir sosyal medya paylaşımı. Sosyal medya paylaşımında açıkça hilafet çağrısı yapıyor.

“Ömrünü Rızayı İlahiye adamış bir İslam Halifesinin gölgesinde, Şeriat_ı Garra-i Muhammediyye’yi ilan edeceğimiz günler yakındır. Çünkü Allah nurunu tamam edecek. Cenk, Cihad, Şehadet” şeklinde bir paylaşımla açıkça bu ülkede Hilafet savunuculuğu yapmıştır.”

‘AYRIŞMAYA ZEMİN HAZIRLAMIŞTIR’

Tunç’un yaptığı paylaşımda Cenk ve Cihad kelimeleri kullanmasının savaş çağrısı olduğunu belirten Çolak, “Toplumda bir ayrışmaya, bir boğazlaşmaya zemin hazırlayıcı çağrılar yapmıştır” dedi. Paylaşımın ardından Cumhuriyet Savcıları’nın harekete geçmesini söyleyen Çolak, “Aslında bizim yaptığımız suç duyurusu ile ilgili kendiliğinden savcıların harekete geçmesi gerekir.

Çünkü en küçük bir siyasi eleştiri de sanal devriye timleri hemen devreye geçerek Tayyip Erdoğan’a hakaretten, Cumhurbaşkanına hakaretten sürekli soruşturma açanlar bu ülkede Devrim Kanunları’nın yıldönümünde hilafet çağrısı yapanlara karşı sessiz kalmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

‘MEYDAN BOŞ DEĞİL’

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın’ın Anayasa’dan Laiklik ilkesinin çıkartılması yönünde paylaşım yaptığını hatırlatan Çolak, “Ayasofya İmamı da benzer bir suçu işlemiştir. Dolayısıyla bu suçlar cezasız kalmaktadır. Bu nedenle meydanın boş olmadığını göstermek için bu suç duyurularını yapıyoruz” dedi..

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com