Ana sayfa » Güncel » İŞTE KAFE VE RESTORANLARIN DURUMU!..

İŞTE KAFE VE RESTORANLARIN DURUMU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından kameralar karşısına geçti. Erdoğan, hem esnafın hem de halkın merakla beklediği cafe ve restoranların durumu ile ilgili de açıklama yaptı.

Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Koronavirüs tedbirlerinin üzerinden 1 yıl geçti. 18 Mart 2020’de yaptığımız toplantı ardından ortak aklın ürünü olarak ortaya çıkan tedbirleri paylaştık.

Salgının seyri aşağı yönlü olduğunda normalleşme adımları atmıştık. Süreç içinde ilave destek paketleri oluşturarak yürürlüğe koymuştuk. Salgın nedeniyle geliri azalan vatandaşlarımızı farklı yollarla desteklemeye çalıştık, çalışıyoruz.

Dünyada ve ülkemizde salgının 1 yıllık seyrine bakınca gördüğümüz şudur: Türkiye hem sağlık hizmetleri hem önleyici tedbirler bakımından herkesin takdir ettiği bir yerde durmaktadır.

Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Bu kapsamda cafe, restoran, tatlıcı dükkanları gibi alanlar çok yüksek riskli iller dışında Türkiye’de tüm şehirlerde faaliyetlerini yüzde 50 kapasiteyle sürdürecektir.

Fahrettin Koca, risk haritasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği risk haritası ise şöyle:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com