Ana sayfa » Güncel » “AKP OLUNCA SALGIN YOK, BARO SEÇİMİ OLUNCA VAR..”

“AKP OLUNCA SALGIN YOK, BARO SEÇİMİ OLUNCA VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek 1 Aralık 2020 tarihine ertelenen baro genel kurulları için engelleme sürüyor.

17-18 Ekim 2020 tarihinde planladıkları genel kurulu Bakanlık genelgesi nedeniyle gerçekleştiremeyen İzmir Barosu’nun genel kurul için başvurusu yine reddedildi.

Genel kurulu 6-7 Mart ve 13-14 Mart tarihlerinde gerçekleştirmek için yaptıkları başvurunun İl Seçim Kurulu tarafından salgın ve hafta sonu yasakları gerekçe gösterilerek reddedildiğini belirten İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deman Güler, baro seçimlerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek iktidara tepki gösterdi.

‘KONGRE YAPILDI AMA BARO SEÇİMİ ENGELLENİYOR’

Genel kurul için başvurunun reddedilme gerekçesinin salgın ve hafta sonu yasakları olduğunu belirten İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Güler, AKP’nin geçtiğimiz günlerde İzmir’de pandemiye rağmen binlerce seyirci ile gerçekleştirdiği il kongresine dikkat çekti.

İktidar tarafından baro seçimlerinin engellenmeye çalışıldığını söyleyen Güler, “Biz zamanında yapmak istedik, girişimlerde bulunduk ama hepsi durduruldu. Şu an, Avukatlık Kanunun uyarınca 6-7 Mart ve 13-14 Mart olarak çağrımızı yaptık. Ama yine bir ret cevabı aldık. Gerekçe olarak da pandemi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları gösterildi.

Hafta sonu dışında yapsak da izin vermeyecekler. Ama mesela kendi siyasi partileri ile ilgili bir mevzu olduğunda sanki hiçbir sorun yokmuş gibi davranılıyor. Daha İzmir’de bir hafta olmadı iktidar partisinin il kongresi yapıldı ve binlerce insan bir aradaydı. Ama bizim kanun uyarınca yapmamız gereken seçim engelleniyor” açıklamasında bulundu.

‘SON KALEYİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Baro seçimlerinin engellenmeye çalışılmasının nedeninin Türk Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu’nun görevde devam etmesini sağlamak veya iktidar tarafından dile getirilen çoklu baro sistemini hayata geçirmek olduğunu kaydeden Avukat Güler, “Barolar Birliği Başkanlığında kendilerinin çok desteklediği, kendilerini de çok destekleyen bir şahıs var, yasal olmayan bir şekilde koltuğu işgal ediyor.

Onun koltuğunun süresini uzatmanın, mümkünse seçim sistemini bir kez daha değiştirerek veya açılmasını istedikleri baroları bu süre zarfında açarak Barolar Birliği’ni elinde tutmaya çalışıyorlar. Çünkü Türkiye’de yargı içinde muhalif ses kalmadı, sadece avukatlar bağımsız bir şekilde ses çıkarabiliyor. Son kale Barolar, onları yıkmaya çalışıyorlar. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz. Genel kurulumuz için girişimlerimiz devam edecek, sonuna kadar tüm yasal mekanizmaları kullanacağız” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com