Ana sayfa » Güncel » DARBE GİRİŞİMİ VAR DEDİ, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI!..

DARBE GİRİŞİMİ VAR DEDİ, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Reuters’ın Interfax haber ajansına dayandırdığı haberine göre Ermenistan silahlı kuvvetleri, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istedi. Paşinyan muhtıra olarak değerlendirilen talep hakkında, “Ülkede darbe girişimi söz konusu” ifadelerini kullandı.

Paşinyan ordunun müdahalesine karşı halkı sokağa çıkmaya davet ederek destekçilerini başkent Erivan’ın merkezinde toplanmaya çağırdı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Paşinyan, Ermenistan ordusunun, kendisine yönelik istifa çağrısının ardından Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuştu.

Konuşmasında, destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan, “Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Genelkurmay Başkanı’nı görevden alma kararı aldım. Şimdi en önemli görev, sivillerin ve halkın iktidarını korumaktır.” dedi.

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da yaşadığı mağlubiyete ilişkin sorumluluğu üzerine aldığını anlatan Paşinyan, “Halkın bazı üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazı soruları var ve bu sorulardan kaçılamaz.” ifadesini kullandı.

Güvenlik güçleri parlamento binasının önünde barikat kurdu. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamadı.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında Ermenistan Başbakanı’nın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatılmıştı.

MUHALEFET ORDUYA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU..

Muhalefetten Vazgen Manukyan da Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmiş, güvenlik güçlerine seslenerek “Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın” ifadelerini kullanmıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com