Ana sayfa » Yerel » OĞUZHAN; “ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ YERLERDE, TOZ-TOPRAK İÇİNDE BIRAKILMIŞ DURUMDA..”

OĞUZHAN; “ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ YERLERDE, TOZ-TOPRAK İÇİNDE BIRAKILMIŞ DURUMDA..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp Aliağa Belediyesi’ne devredilen Yenimahalle Kapalı Spor Salonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2012 yılında imzalanan protokolle yapımına başlanan ve 2014 yılında tamamlanarak Aliağa Belediyesi’ne devredilen salon daha önce de bakımsızlık dolayısıyla basına konu olmuştu. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine araştırma yaptıklarını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Oğuzhan “Bir vatandaşımızın şikayeti üzerine yaptığımız araştırmalar ‘artık bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Yeni Mahalle’de bulunan ve 2014 yılında, tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla Milli Emlak’tan devredilen arazi üzerine yapılıp kullanım hakları Aliağa Belediyesi’ne devredilen Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun son durumunu görünce, binanın durumuna mı yoksa içeride gördüğümüz manzaraya mı daha çok üzülmek gerek, bilemedik.” diye konuştu.

Salonun halihazırda Aliağa Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan Milletin Ekibi tarafından kullanıldığını söyleyen Oğuzhan binadaki parkelerden tribün koltuklarına, tavanından tesisat ve panolarına kadar her şeyinin kullanılamaz hale gelmiş olduğunu ifade ederek “Bu salonla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Aliağa Belediyesi arasında imzalanan protokolün 4’üncü maddesinin ‘d’ bendine ‘Çok amaçlı salonun aydınlatma, idame, bakım, onarım vesaire giderleri Aliağa Belediyesi tarafından karşılanacaktır’ ibaresi salonun sorumluluğunun tamamiyle Aliağa Belediyesi’nde olduğunu tartışmasız bir şekilde göstermektedir.

Aliağa halkının hizmetinde olması gereken salonun Milletin Ekibi’ne tahsis edilmesi kabul edilemeyeceği gibi, bakımsızlık ve kötü kullanımdan kaynaklanan kamu zararı hiçbir geçerli mazeretle açıklanamaz. 1 milyon 567 bin liraya mal olan ve her şeyiyle kullanıma hazır bu tesisi enkaza çevirenler, kamu vicdanına ve hukuka bunun hesabını veremezler.” dedi.

“MANEVİ DEĞERLER AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ”

Aliağa belediyesi ve Milletin Ekibi tarafından kullanılan salonda milli ve manevi değerlere de hakaret edildiğini belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “Salonda gördüğümüz ikinci vahim durum ise, milli ve manevi değerlerimize hakaretle eşdeğerdir. Maalesef, şanlı Türk Bayrağımız yerlerde, kirli tribün koltuklarının üzerinde toz toprak içerisinde bırakılmış durumdaydı.

Oysa ki; değil Türk bayrağı, hiçbir milletin bayrağı yerlere atılamaz, manevi değeri ayaklar altına alınamaz.” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar milletimizin manevi değerlerini seçim yatırımına dönüştürmek için şov yaparak Çanakkale’ye turlar düzenlerken, demek görünmeyen tarafta Türk Bayrağı’na, milli ve manevi değerlerimize ancak bu kadar önem veriyor. 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’nun 7’nci maddesi “Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.” demektedir.

Fotoğraflarıyla belgelediğimiz bu durumun mahalli mülki amirlikçe değerlendirilerek gerekli yaptırımların uygulanmasını, ayrıca Belediye Başkanı sayın Serkan Acar ve durumdan sorumlu belediye personelinin Aliağa halkından özür dilemesini bekliyoruz..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com