Ana sayfa » Güncel » WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYENLERİN HESABINA NE OLACAK?..

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYENLERİN HESABINA NE OLACAK?..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- WhatsApp, gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle, 8 Şubat’ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs’a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

Bu zaman aralığında da yeni gizlilik sözleşmesini ‘doğru anlatabilmek’ ve kullanıcıların platformu terk etmesini önlemek için sık sık açıklamalar yaptı.

Verilerin Facebook’la paylaşılmasına onay vermek istemeyen kullanıcıların ise hesaplarının silineceği biliniyor ancak şimdiye kadar bu sürecin nasıl işleyeceğine dair net bir bilgi yoktu.

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayanları nasıl bir sürecin beklediğini açıkladı.

Webtekno’nun haberine göre, WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’ta hala kabul etmemiş olan hesaplar birkaç günlük bir süre boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebilecek, ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. Yani uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

Ayrıca sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmek mümkün olacak. Bu 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Bu da tüm grupların, konuşmaların ve medyanın, eğer o tarihe kadar yedeklenmezse silinmesi anlamına gelecek..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com