Ana sayfa » Güncel » İŞTE VAKA SAYISINDA EN YÜKSEK İLLER VE NEDENLERİ…

İŞTE VAKA SAYISINDA EN YÜKSEK İLLER VE NEDENLERİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de illere göre vaka sayısı haritasında dikkat çeken iller Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun. Bu bölgelerde vaka artışının esas sebebi cenaze ve taziyeler.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘covid19.saglik.gov.tr’ adresi üzerinden yayımladığı Türkiye’de illere göre vaka sayısı haritasında dikkat çeken bölge Doğu Karadeniz oldu.

Haritaya göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında corona virüs vaka sayılarının en fazla olduğu iller, sırasıyla Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun.

Vaka sayısının Karadeniz Bölgesi’nde neden çok yayıldığına dair açıklamayı bölgedeki filyasyon ekipleri yaptı. Bölgede en çok bulaşın cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde gerçekleştiği belirtildi.

Vaka sayılarının yüksek oluşu neden ile vatandaşlar endişeli olduklarını söyledi.

En fazla vaka sayılarının görüldüğü ilk üç ile Trabzon, Rize ve Ordu’da Hayat Eve Sığar uygulamasında yoğunluk haritalarınının da kırmızı renk ağırlıklı olduğu görüldü.

TRABZON’DA VATANDAŞLAR ‘TEDBİRSİZLİK VAR’ DİYOR..

Trabzon’da vatandaşlar daha dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Haşim İslamoğlu, “Vaka sayılarında azalma olur olmaz, bizde bir gevşeme oluyor. Bizde çok fazla tedbirsizlik var aslında. Bazen bakıyorum maskeyi takmış ama maske çenenin altında, çoğunda maske burun dışarıda kalacak şekilde takılı. Bunun çözümü tamamen bizimle alakalı. Bizim elimizde olan bir şey” dedi.

Oğuz Şişman ise, “Son dönemlerde Karadeniz’de çok güzel sıcak havalar oldu. Yazı aratmadı havalar. İşte o dönemlerde insanlar sokaklara, bahçelere, parklara akın ettiler. Ne sosyal mesafeye dikkat ettiler ne de maske kuralına uydular. İşte o sıcak havaların acısı şimdi çıktı” diye konuştu.

‘EVLERİNDE BULUŞUP OTURUYORLAR..’

Sultan Aydın ise, “Devlet ne kadar kural koyarsa koysun. İnsanlar bu kuralları ihlal ettikçe kurallarında bir önemi kalmıyor. Herkes sokaklarda, kimi insanlarda evlerinde buluşup oturuyorlar. Ne maske kuralı ne sosyal mesafe hiçbir şey yok. İnsanlar biraz dikkat etselerdi bu durumda olmazdık. Şimdi ahlanıp, vahlanmanın bir önemi yok” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com