Ana sayfa » Güncel » İŞTE SON SEÇİM ANKETİ!, ERDOĞAN’IN YAVAŞ VE İMAMOĞLU KARŞISINDAKİ ŞANSI?…

İŞTE SON SEÇİM ANKETİ!, ERDOĞAN’IN YAVAŞ VE İMAMOĞLU KARŞISINDAKİ ŞANSI?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aksoy Araştırmanın sonuçlarına göre; “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların sadece yüzde 35.2’si AKP dedi.

Mobil panel üzerinden gerçekleştirilen araştırmada yüzde 95 güven aralığında yüzde 2 hata payıyla yapılan 2400 görüşmede, Türkiye temsili cinsiyet, NUTS1 bölge dağılımı, yaş, sosyoekonomik statü ve 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimi kotası gözetildi.

Araştırmada, katılımcıların olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihleri ikili kombinasyon olarak soruldu. Olası bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı en yüksek oy oranına ulaşan siyasetçi yüzde 48.5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı en yüksek oy oranını alan bir diğer isim yüzde 44.1 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Her iki adaya karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyu ise yüzde 37.7 olarak açıklandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre; “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 17.9’u kararsız olduğunu, belirtmek istemediğini ve oy kullanmayı düşünmediğini ifade etti. Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 44.2 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 39.4 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9.9 oldu.

Parti bazında oy oranına göre yüzde 35.2 ile AKP, MHP’nin oy oranı ise yüzde 9 oldu. Ocak 2021 araştırmasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 26.5 ile CHP oldu.

Millet ittifakının diğer üyesi İYİ Parti ise yüzde 12.9 oy oranı ile en yüksek oy alan üçüncü parti oldu.

Ocak ayında DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2.5, Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 1.5 ve Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1 oldu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com