Ana sayfa » Yerel » FİGEN HOCA; “SÜRÜCÜLERDEN BİRAZ HOŞGÖRÜ, BİRAZ ANLAYIŞ, BİRAZ DA SAYGI BEKLİYORUZ..”

FİGEN HOCA; “SÜRÜCÜLERDEN BİRAZ HOŞGÖRÜ, BİRAZ ANLAYIŞ, BİRAZ DA SAYGI BEKLİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Etkin Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Figen Karakoyunlu ile Aliağa’da trafik eğitimi esnasında karşılaştıkları zorlukları konuştuk.

-Figen Hocam, sizler Trafik Kursları eğitimcileri olarak kuşkusuz kaliteli sürücü adayları yetiştirmek istersiniz, eğitimler sırasında sanırım bir çok zorluklarla karşılaşıyorsunuz, nedir bunlar?

“EVET, TRAFİK ADABINA UYGUN SÜRÜCÜLER YETİŞTİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ..”

“Bizler Sürücü Kursları olarak trafikte kurallara uyan sağduyulu ve trafik adabına uygun sürücüler yetiştiriyoruz, bu bizim görevimiz. Bu anlamda trafikte varız. Bu eğitimler sırasında sürücülere yönelik bazı ricalarımız var. Bize karşı daha temkinli, daha saygılı ve hoşgörülü davranmaları o an trafikte olan herkesin yaranına olacaktır netice de.

-Zorluklar nelerden kaynaklanıyor?

“BİZLER DEVLETİN BELİRLEDİĞİ GÜZERGAHTA EĞİTİM VERİYORUZ

“Eğitim güzergahı bizzat devlet tarafından belirlenir, bizlerde bu güzergahta eğitim veriyoruz. Yeri gelir aday ani fren yapar, yeri gelir diğer sürücüler den korkarak araç kullanır. Biz bunları yaparken diğer sürücüler bizi zor durumda bırakıyor.

“TACİZ EDEN Mİ ARARSIN, YOKSA KÜFÜR EDEN Mİ, NE ARARSAN VAR..”

Bizler sürücü kursları eğitmenleri olarak sürücü adaylarımıza, trafik ışıklarından tutun yaya geçitlerine kadar kurallara uygun olarak anlatıp eğitim verirken buralarda durma-duraklama yaptığımız esnada diğer sürücüler buna dikkat etmiyor, bizi taciz eden mi istersin, küfür eden mi, ne ararsan var.

“AVRUPA ÜLKELERİNDE SÜRÜCÜ ADAYLARINA 10 METRE YAKLAŞMAK YASAK..”

Neden durduk yada neden yavaş geçtik gibi durumlardan dolayı. Adı üstünde, eğitim güzergahı. Adaylara bunları başka bir yerde öğretme imkanı yok. Avrupa ülkelerinde sürücü adayına 10 metre yaklaşmak yasak, bizde ise taciz, küfür, engelleme yani ne istersen var.

-Sürücülerden ne bekliyorsunuz, size karşı nasıl bir tavır takınmalılar?

“HİÇ KİMSE KARŞISINA BİR TRAFİK CANAVARININ ÇIKMASINI İSTEMEZ, İŞTE BİZ BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ..”

“Kısacası Aliağa trafiği için bilinçli, kendine güvenen sürücüler yetiştiriyoruz. Ehliyeti aldığı an itibariyle araba kullanan sürücüler geliyor artık. Direksiyon sınavında iyi bir sürücü ise geçer, bir sinyalden dolayı kalan aday oluyor. Galiba vatandaş sürücü kurslarının ciddiyetini anlayamadı henüz. Hiç kimse karşısına bir trafik canavarının çıkmasını ve kendisinin yada aile fertlerinin canına mal olmasını istemez, sorsanız. İşte bizde bunu önlemek için varız, iyi bir eğitim için sadece birazcık hoşgörü bekliyoruz, trafikte bulunan herkes için.

“SÜRÜCÜLERDEN, BİRAZ HOŞGÖRÜ, BİRAZ ANLAYIŞ, BİRAZ DA SAYGI BEKLİYORUZ..”

Ders esnasında yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, Yaya geçidine yaklaştık, baktık yaya var. Biz geçiş hakkı yayanın olduğu için durduk, ama bir sürücü geçmeye çalıştı nerede ise kaza yapacaktı, bize neden durduk diye küfür etti. Bende yaya var, yol hakkı onun senin de durman gerekiyor dedim. Bu gibi durumlarda vatandaşların daha duyarlı ve daha dikkatli olmaları gerekiyor.

-Hocam, vermek istediğiniz özel bir mesaj var mı ?

“YOLLARIMIZ KAN GÖLÜNE DÖNÜYOR, CANLAR YANIYOR, MİLLİ SERVET YOK OLUYOR..”

“Bunları söylerken hiç kimseyi suçluyor değilim, sadece sürücü eğitiminde yaşadığımız süreci ve bazı gözlemlerimi anlattım. Bizim hassasiyetimiz, trafik kurallarına harfiyen uyan, kaliteli sürücüler yetiştirmek, bunu herkesin istemesi gerektiğine inanıyorum.

Yollarımız, trafik kurallarına uymayan, dikkatsiz sürücüler yüzünden kan gölüne dönüyor. Canlar yanıyor, milli servet yok oluyor. Lütfen, ama lütfen, herkesin daha dikkatli, daha hoşgörülü ve yaptığımız işe karşı daha saygılı olmalarını bekliyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com