Ana sayfa » Güncel » YÜKSEK LİSANS TEZİNDE DE İNTİHAL YAPMIŞ!..

YÜKSEK LİSANS TEZİNDE DE İNTİHAL YAPMIŞ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun doktora tezinde intihal yaptığının ortaya çıkmasının ardından şimdi de master tezi mercek altına alındı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Bulu’nun tezinin ilk 16 sayfasındaki intihalleri karşılaştırmalı olarak paylaşan Devrim Umut Aslan, alıntıların kimi zaman tırnaklı kimi zamanda tırnaksız olduğunu gözler önüne serdi.

Boğaziçi Üniversitesi’de doktora yapan Aslan, Bulu’nun master tezinin de doktora tezi gibi intihallerle dolu olduğunu belirterek, “Hak çalmadır, emek hırsızlığıdır. Rektörlüğü bırak, akademisyenlikten de afaroz edilmesi, akademik titrlerinin bir bir elinden alınması icap eder” dedi.

Bulu’nun tez danışmanları Prof. Deniz Gökçe ve Prof. Güven Alpay’ın da bu konuda hatalı olduğunu vurgulayan Devrim Umut Aslan, “Hiç mi kıllanmadınız bu oğlan bu cümleleri nasıl kurdu diye? Sonra BOUN neden ilk 500’de değil. Bulist gibiler master, doktora alabildiği için” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com