Ana sayfa » Güncel » TÜRKER; “YANIMIZDA OLANIN, YANINDA OLACAĞIZ..”

TÜRKER; “YANIMIZDA OLANIN, YANINDA OLACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker; Biz EYT’lilerin yaşadığı büyük problemimiz yaş şartı belimizi bükerken bir de ABO (Aylık Bağlama Oranı) ile mağdur edilip, insanca yaşam haklarımız da elimizden alınıyor. ifadesinde bulundu

Türker devamında şunları söyledi;

“Milyonlarca kişi durumunun farkında değil, kafalar karışık EYT nedir? Emeklilik Nedir? en çok bu sorular soruluyor. Önce bu konuya açıklık getirelim.

Emeklilik, çalışanların işe girişlerinde devlet ile yaptıkları bir akit ile geleceklerini güvenceye aldıkları süredir. Çalışanların emekli olacakları günü bilerek çalışmasıdır.

EYT ise 08.09.1999 tarihinde bir gecede çıkan yasa ile hizmet yılı ve süresine bir de yaş şartı getirilerek emeklilik hakları 2 ile 17 yıl arasında ötelenmiş kişilerdir. Yeni yasa ile, işe başladıklarında yükümlü oldukları hizmet süresinin neredeyse 2 katı çalışmaya zorlanmış ve çalıştıkça da bağlanacak emekli maaşları düşürülen kişilerdir.”

Doğan Türker açıklamasına şöyle devam etti;

“Tabi bu da yetmemiş gibi yaş şartının zaten belimizi büktüğü biz EYT’lilerin birde ABO (Aylık Bağlama Oranı) ile ayrı bir mağduriyet yaşatılmakta ve insanca yaşam haklarımız elimizden almıştır.

2000 yılı öncesi %70

2000 – 2008 yılı %45

2008 yılı sonrası %28 olan aylık bağlanma oranları ile biz çalışanlar, geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı ile hayata olumsuz bakmaya başladık.

Biz EYT’liler yetkililerden istek ve taleplerimizi görmezden gelmekten vazgeçmelerini ve gündemlerine almalarını gasp edilen haklarımızı iade etmelerini bekliyoruz.”

Bizlerin isteği “Erken Emeklilik” talebi değil kazanılmış haklarımızın iadesidir. Ayrıca ABO oranlarının düzeltilmesini talep ediyoruz. Biz EYT’liler her birimiz kendi iş kolumuzda yıllarımızı ülkemizin geleceği için çalışarak alın teri dökerek geçiren ve çalışmaya devam edenleriz.

Koronavirüs sebebiyle sadece sosyal medyada sesimizi duyurduğumuz bu dönemde “Yanımızda Olanın Yanında Olacağız” söylemimiz, slogan olmaktan çıkıp harekete dönüştü.

Bunu da 1.000 kişi ile yaptığımız anketimizdeki sonuçla da kanıtlamış olduk. Artık seçim sonuçlarını EYT’lilerin oylarının belirleyeceği çok açıktır. Biz EYT’liler bu azim ve kararlılıkla “Sonuna Sonuç Alıncaya kadar mücalelemize devam edeceğiz” birlikte başaracağız..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com