Ana sayfa » Güncel » MENEMEN BELEDİYESİNDE İŞÇİ DİRENİŞİ SÜRÜYOR..

MENEMEN BELEDİYESİNDE İŞÇİ DİRENİŞİ SÜRÜYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Menemen’de Belediye Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan’ın belediyeye ait Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisini alamamasının ardından patlak veren işçi krizi sürüyor. 

Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumunda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt’un yönetim kurulu başkanı olduğu Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisinin Belediye Başkanvekili AKP’li Pehlivan’a verilmesi hakkındaki önerge Millet İttifakı meclis üyelerinin ret oyu kullanmasıyla oy çokluğuyla kabul edilmemişti.

AKP’li Pehlivan’ın yetkileri alamamasının ardından işçiler işyerine alınmazken maaşlarının da ödenmediği öne sürülmüştü. Gelişmelerin ardından ilçede basın açıklaması yapan ve işçilerle konuşan CHP’liler işçilerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi.

Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Karakurt, işçilerin işe alınmaması için başkanlıkça birim amirlerine, birim amirlerinden de işçilere mesaj gönderildiğini söyledi. Karakurt, işçilerle birlikte belediye önünde direndiklerini de belirtti.

İŞTEN ÇIKARMAYA ZORLAMAK İÇİN İŞYERİNE ALMIYORLAR..’

Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan CHP’li Deniz Karakurt, “İşçileri işten çıkarmaya zorlamak için işyerine kabul etmiyorlar. Şu anda belediyenin önünde hep beraber direniyoruz. Biz şirketlerin yetkisini vermediğimiz ve almak istedikleri için işçilerin bir kısmına mesaj atıldı. Mesajda Meta-Su işçilerinin işyerlerine kabul edilmemesi istendi.

Bu mesajı birim amirleri işçilere gönderiyor, birim amirlerine de başkanlıkça gönderiliyor. Ama bu mesaj kilit noktadaki işçilere gönderilmiyor, kendi işlerini yaptıracakları işçilere ‘siz kalın’ deniliyor, vatandaşın işini yapacak işçilere bu mesaj gönderiliyor” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com