Ana sayfa » Güncel » SOYER’DEN YAMANLAR KÖYÜNE ZİYARET…

SOYER’DEN YAMANLAR KÖYÜNE ZİYARET…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yasayla mahalle statüsüne geçen doğayla iç içe orman köylerinden Yamanlar’ı ziyaret etti.

Başkan Soyer, özellikle bölgeye has lezzetli domatesiyle adından söz ettiren yine tarım, hayvancılık, zeytincilik ve arıcılığın geçim kaynakları arasında bulunduğu köyde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ile incelemelerde bulundu. Soyer’i Yamanlar Muhtarı Ferhat Serçekuş ile köylüler karşıladı.

‘ÜRÜNÜ SATIN ALARAK İŞİ BÜYÜTELİM..’

Muhtar Ferhat Serçekuş, işsiz kalan gençlerin köyü terk ederek şehre gitmesinden yakındı ve bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Serçekuş, “Gençler köyde kalmıyor. Şehirlere kaçıyor. Burası orman köyü. Ne yapacaklar. Burada insanların para kazanmasını sağlayacak şeyler olmalı” dedi. Serçekuş, köylünün vadi içinde 5 bin zeytin ağacı olduğunu, geçmişte yol olmadığından ulaşmakta, ürünü toplamakta zorlandıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yollar sayesinde rahatladıklarını söyledi, teşekkür etti.

Başkan Soyer daha sonra Yamanlar Dağı’nda orman içinde, sanatoryum olarak kullanılan ancak yıllar önce kaderine terk edilen tesislerde inceleme yaptı. Asırlık çınarlar ve dev çam ağaçlarının arasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait tesislerin bulunduğu bölgenin doğa harikası olduğunu, bu şekilde kaderine terk edilmesine üzüldüğünü belirten Başkan Soyer, burasının da İzmirlinin kullanımına nasıl sunulabileceğinin araştırılmasını istedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com