Ana sayfa » Güncel » PANDEMİ EYT’LİLERİ DURDURAMIYOR, SİYASİ LİDERLER ON-LİNE KONUK OLUYOR..

PANDEMİ EYT’LİLERİ DURDURAMIYOR, SİYASİ LİDERLER ON-LİNE KONUK OLUYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Pek çok farklı siyasi görüşte olmalarına rağmen tek bir çatı altında birleşen EYT’ liler pandemi süreci nedeniyle miting ve stant faaliyetlerini sürdüremeseler de önce sosyal medyada yaptıkları çalışmalarla göz doldurdular.

EYT Yönetimi şimdi de siyasi parti liderleri ile online ortamda yaptıkları toplantılarla gündemde kalmaya devam ediyorlar. Online toplantılar serisi, 23 Ocak Cumartesi günü 16:00’ da İyi Parti lideri Meral Akşener ile yapılan toplantı ile devam etti. EYT’ liler bundan önce CHP ve Yeniden Refah Partisi liderleri ile de on-line toplantılar yapmıştı.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU..

İyi parti lideri Meral AKŞENER ile yapılan toplantıda; ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Erhan USTA’ da hazır bulundu. Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK ve farklı illerde kurulmuş olan EYT derneklerinin İl Başkanlarının yönelttiği sorulara cevap olarak; USTA şunları söyledi

” EYT sorunu uzun süreden beri devam eden bir sorundur. Hiçbir siyasetçi bu soruna kayıtsız kalamaz. Şimdiki emeklilerin, EYT’ lilere kıyasla daha az SGK prim günleri olmasına rağmen emekli olduklarını biliyoruz. Bu yüzden 10 bin gün civarında prim gün sayısı olan EYT’ lilere yapılan adil değildir.

Bu konu iktidarın ya da muhalefetin tek başlarına çözebileceği bir konu değildir. Ortaya bir hesap konarak mevcut sistemde düzeltmeler yapmak gerekiyor. Bunun için de bir araştırma komisyonu kurulması lazım.”

SİSTEM İTTİFAKLARI ZORUNLU HALE GETİRDİ..

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK’ ın; EYT konusundaki soruları üzerine; İyi Parti lideri Meral AKŞENER

“ Biz EYT sorununu tek başımıza çözmeye talibiz. EYT konusu görmezden gelinecek ve çözülmeyecek bir mağduriyet değildir. Bu anlamda tek başına iktidar olmaya da talibiz ama Başkanlık sisteminde, yönetimde söz sahibi olmak için ittifaklar şart. EYT konusunda aynı ittifak içindeki partilerin EYT konusunda ayrı ayrı çalışmaları mutlaka vardır.

Dernek yönetimi olarak sizler bu çalışmaları toparlayıp; çalışmaların ortak noktalarını bir araya getirebilirsiniz. Sonrasında ise aynı ittifak içinde olan partilerin ortak EYT çözüm önerisi olarak açıklama yapılabilir” şeklinde yanıt verdi.

SİYASET DİLİNDEKİ SEVİYE..

İyi parti lideri AKŞENER “ EYT liler gibi toplumun bir çok katmanında mağdur olmuş insanlar var. Bu insanlara yardım etmenin en iyi yolu siyasette rekabet etmektir. Siyasi rekabet sonunda bu katmanlardaki insanların faydasına olacak işler ortaya konur. Ama siyasi rekabet yaparken merkeze seçmeni koymak gerekir. Siyasilerin velinimeti seçmenler olmalıdır.

Günümüzde ise siyasi rekabet için merkeze alınan konular ve kişilerin seçmenle hiç ilgisi yoktur. Böyle olunca da zillet, illet, alçaklık, şerefsizlik kelimeleri havada uçar olmuştur. Bu tarz konuşmaların ne siyasilere ne de toplumun hiçbir kesimine faydası yoktur” şeklinde konuştu.

NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME VE AÇIK OTURUM DAVETİ..

EYT mağduriyetinin çözümü konusunda çok net ve çok kararlı olduklarını ifade eden AKŞENER, noter tasdikli taahhütname vermeye de hazır olduklarını beyan etti. Marmara EYT Fed. Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK’ ın;

” EYT’ ye destek veren siyasi liderleri bir açık oturum programında bir araya getirmek istiyoruz. Siz de yapılması planlanan bu programa katılır mısınız?” sorusuna da “Elbette, memnuniyetle katılırım” şeklinde yanıt verdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com