Ana sayfa » Güncel » ŞANTAJ VE YALAN HABER ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!..

ŞANTAJ VE YALAN HABER ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kendini medya mensubu ve gazeteci olarak tanıtan H.A ve E.E.Ö isimli kişiler, haber sitesi görünümlü birçok internet sitesi açarak özel şirketler ve iş adamlarına yönelik olarak yalan haber yazıp yayacakları yönünde tehdit ve şantaj yoluyla maddi çıkar elde ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındılar.

SON İŞLERİNDE YAKAYI ELE VERDİLER!”

Soruşturma, İzmir’de faaliyet gösteren Es Group firması sahibi Erol Demirbaş’a yaklaşık 2 ay önce gazete veya haber sitesi görünümlü  çeşitli internet siteleri üzerinden peşpeşe asılsız ve yalan haberler üzerinden şantaj yapılmasının ardından başladı. Kendini medya mensubu ve “sari basin kartı sahibi” gazeteci olarak tanıtan zanlılar, “itibar temizliği” adı altında bağlantılı oldukları internet sitelerinde yaptıkları haberlerin kaldırılması karşılığında Erol Demirbaş’tan 500.000 (beşyüzbin) TL para istediler. Parayı vermemesi durumunda da şirketleri, ailesi ve çevresindekiler hakkında asılsız haberlerin devam edeceği konusunda tehdit ettiler.

Savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine Emniyet güçleri ile iş birliği yapan iş adamı Erol Demirbaş, istedikleri parayı vereceğini söyleyerek suçluları ofisine davet etti. Görüşme esnasında parayı almak için tehditlerine devam eden şüpheliler, seri numarası önceden polis tarafından alınan 500.000 (beşyüzbin) TL’yi alarak ofisten ayrıldılar. Ofis çıkışında polis tarafından yapılan baskında şantaj için aldıkları paralarla kıskıvrak yakalandılar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerden Halit Aydingöz’ün daha önceki yıllarda önemli medya kuruluşlarında habercilik yaptığı, her iki şüphelinin de basın kartının olmadığı, basın yayın organlarını kullanarak, korkutarak ve tehdit ederek yağma eylemleri gerçekleştirdiği, yağma suçunu reklam anlaşması adı altında gizlemeye çalıştıkları, bu şekilde suçu nitelikli hale getirdikleri tespit edilerek, tutuklama talebiyle Mahkemeye sevk edildiler.
 
Dava dosyasında, ilginç diyaloglar ve hedef kişilerin özel hayatına da uzanan yalan haber üzerinden onlarca özel şirkete karşı yürütülen kirli para kazanma hedefi ve şantaj yer alıyor. Haklarında gerçek kişi ve olumsuz yayın yapılmasından çekinen ve bu sebeple istedikleri parayı veren iş adamlarından elde edilen paranın miktarı ise henüz tam olarak bilinmiyor. 

Uzun zamandan bu yana maddi gelir sağladıkları tahmin edilen çetenin, görüşme esnasındaki konuşmalarında isimlerini geçirdikleri bazı İstanbullu iş adamlarının da işin içinde olduğu düşünülerek bu isimlerin de çete üyesi sıfatıyla  soruşturmaya dahil edilmesiyle birlikte soruşturmanın derinlemesine devam etmesi bekleniyor..

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com