Ana sayfa » Güncel » “ÇEKİN ELİNİZİ ARTIK EMEĞİMİZDEN, ALIN TERİMİZDEN!..”

“ÇEKİN ELİNİZİ ARTIK EMEĞİMİZDEN, ALIN TERİMİZDEN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Birgün gazetesinden Sevgim Denizaltı’nın sorularını yanıtlayan EYT Derneği Başkanı ve Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, işsiz kalan EYT’li sayısının pandemi sürecinde arttığını belirterek, “Bana her gün 10-15 telefon geliyor bu konuda. ‘Bana iş bulun’ diyen, ‘GSS borcumu ödeyemiyorum, hastaneye gidemiyorum’ diyen…

Sesimizi duyurmaya çalışmaktan başka elimizden hiçbir şey gelmiyor. Eminiz ki iktidar sesimizi duyuyor; ama hâlâ duymazlıktan geliyor” ifadesinde bulundu.

EYT’liler olarak yıllarca çalıştıklarına ve devletten sağlık hizmeti alabilmek için prim yatırdıklarına dikkat çeken Boran Özüpak, “20-25 yıl prim yatırıyorsunuz; ama işsiz kaldığınız anda GSS kapsamına giriyorsunuz.

İŞKUR ilanları da dahil tüm ilanlarda 35 yaş sınırı konulduğunu belirten Boran, “45-50 yaş aralığındaki insanlar açlığa, sefalete mahkûm ediliyor. Zaten işsiz, geliri olmayan bu insanların sağlık hizmetinden yararlandırılmaması, borçlandırılması akla mantığa sığar mı?

Ne yapsın bu insanlar, hırsızlık mı yapsın? Çekin elinizi artık emeğimizden, alın terimizden, haklarımızdan!” şeklinde uyarı da bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com