Ana sayfa » Güncel » MENEMEN KURA ÇEKİMİNDE CHP’DEN FLAŞ HAMLE!..

MENEMEN KURA ÇEKİMİNDE CHP’DEN FLAŞ HAMLE!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un görevini yürüttüğü sırada gerçekleşen operasyon kapsamında tutuklanması ve ardından bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası başlayan ve yılan hikayesine dönen başkanvekilliği seçimi konusunda yeni perde açıldı.

Gerçek İzmir’in haberine göre; Geride kalan ay mecliste yapılan seçimde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt ve AK Partili Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarışmış, üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası AK Parti cephesi seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Bu karara Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz da reddedilince İzmir Valiliği 5 Ocak Salı günü kura çekiminin yenilenmesine karar verdi. Menemen Belediye Meclisi 5 Ocak günü kura çekimi gündemiyle toplandı ancak CHP’li ve İYİ Partili üyeler oturumu boykot edince salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Süreçte AK Parti cephesinden “Yapılan Menemen halkına ihanettir” çıkışı gelirken, CHP cephesi ise mahkemenin seçimin iptali yönündeki itiraz hakkında nihai kararı vermeden kura çekimi tekrarı yapılamayacağını savundu ve hukuk profesörleri tarafından hazırlanan bir mütalaayı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e sundu.

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler bugün yine Menemen’e çevrildi. Menemen Belediye Meclisi yine kura çekiminin de gündemde olduğu olağan toplantısı için bir araya geldi.

BU KEZ BOYKOT YOK!

Belediye Başkanvekili Mehmet Karabiniş tarafından yönetilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in de katıldığı oturumda bu kez boykot yaşanmadı. CHP’li ve İYİ Partili üyeler oturuma katıldı ve salt çoğunluk sağlandı.

CHP GRUBU’NDAN ÖNERGE: KURA GÜNDEMDEN ÇIKSIN!
Oturumda CHP Grubu’ndan kritik bir önerge geldi. Hukuki sürecin özetlendiği önergeyle kura çekiminin gündemden çıkarılmasının oylanması talep edildi. Önerge oy çokluğuyla gündeme alındı.

CHP’DE ‘NİHAİ KARAR’ VURGUSU!

CHP Grubu’nun yaptığı açıklamada İzmir Valiliği’nin belediyeye karar aldıramayacağına değinildi. Hukuki sürecin devam ettiğine de vurgu yapıldı. CHP’li Ali Yılmaz, “Tek başına kura tekrarı yapılamaz, yapılacaksa seçimin tekrar yapılır, mahkeme nihai karar olarak davayı reddederse ne olacak? Başkan vekilliği seçimi için kura çekiminin yapılmamasını talep ediyoruz” dedi.

AK PARTİLİ DEMİRCİOĞLU: SUÇTUR! SUÇ İŞLEYENLER ŞAKRAN’DA YATIYOR!

AK Partili Yusuf Demircioğlu, “Gündeme alınan maddenin gündemden düşürülmesi söz konusu değildir. Mahkeme kararının uygulanması zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. İdare mahkeme kararlarını değiştiremez ve yerine getirilmesini geciktiremez. Bu suçtur. Mahkeme kararlarına uymak anayasa kararlarına göre zorunludur. Bu yanlıştan vazgeçin. Verilen önergeyi kabul etmiyoruz, bu oylama bile suç teşkil etmektedir. Bu hukuksuzluğa bir son verin. Suç işleyenler Şakran’da yatıyor, biz buradan birileri Şakran’a gitsin istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ ÜNAL: VALİLİĞİN YETKİSİ YOK!

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Ünal, “Halkın iradesine saygınız olsa aday çıkarmazdınız” dedi. AK Partililer Ünal’ın laflarına kahkahalarla cevap verdi. Ünal sözlerine devam etti ve “O gün her şey herkesin gözleri önünde oldu” diyerek seçimde hile olmadığını savundu. Ünal, “Hukuktan söz ettiniz ama ortada bir ara karar var. Esasa ilişkin nihai karar olmadan Valiliğin böyle bir yetkisi yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gergin ortamda geçilen oylamada madde CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla gündemden çıkarıldı.

CHP’DEN OTURUM ÖNCESİ ÇİFTE ZİRVE VE TAM KADRO ÇIKARMA!

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kritik süreç öncesi İzmir’e geldi. CHP’de Menemen mesaisi erken açıldı. Menemen konusunda ilk zirve İl Torun idaresinde yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Kani Beko, Mahir Polat, Ednan Arslan ve PM üyesi Devrim Barış Çelik de katıldı. Heyet toplantı sonrası heyet Menemen’e hareket etti ve burada meclis üyeleri ile de bir toplantı yapıldı.

Öte yandan CHP kritik günde Menemen’e tam kadro çıkarma yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Torun, İl Başkanı Yücel ve İzmir Milletvekillerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de oturum için ilçeye gitti..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com