Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İYTE’li Akademisyenlere Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü..

İYTE’li Akademisyenlere Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 31 bilim insanına verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödüllerinden 2’sini İYTE’li akademisyenler aldı.

“Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Yıllık Performans Raporu”na göre, 2019 yılında performansı en yüksek üniversiteler arasında yer alan İYTE; nitelikli ve yetkin akademik kadrosuyla uluslararası arenada marka üniversite olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” her yıl bilim insanlarını teşvik ve takdir etmek amacıyla veriliyor.

Doç. Dr. Yaşar Akdoğan ve Doç. Dr. Hüseyin Cumhur Tekin’e Ödül..
Bu yıl, 21 farklı üniversiteden 31 üstün başarılı genç bilim insanı arasından 2 İYTE’li akademisyen 2020 TÜBA GEBİP ödülüne layık görüldü.

Doğa Bilimleri Kategorisi’nde:  Malzeme Mühendisliği ve Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Akdoğan ile Mühendislik Bilimleri Kategorisinde: Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Cumhur Tekin ödüllerini önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alacak.

TÜBA- Gebip Nedir?..

2001 yılından itibaren, TÜBA GEBİP ödülleri doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarına veriliyor. Ödüllerle, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınların teşvik edilmesi hedefleniyor.

Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com