Ana sayfa » Güncel » Birinci Sınıf Öğrencileri, Aile Sağlığı Merkezlerinde Aşı Olacak..

Birinci Sınıf Öğrencileri, Aile Sağlığı Merkezlerinde Aşı Olacak..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmakta olan sağlık tedbirleri gereği, İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere dörtlü karma DaBT-IPA (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci / dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık- kabakulak) aşıları 5 Aralık 2020 – 5 Ocak 2021 tarihleri arasında aile sağlığı merkezlerine uygulanacak.

Küçük yaşlarda KKK aşısı uygulanmış olan ve 1. sınıfa başlamadan önce toplamda iki doz KKK aşısı olmuş çocuklara ilköğretim 1. sınıfta KKK aşısı uygulanmayacak, bu çocuklara sadece DaBT-İPA aşısı uygulanacak. İki defa KKK aşısı olmuş çocukların, aşı günü aşılamaya götürülürken aşı kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Aşılanan çocuklarda;  hafif ateş, huzursuzluk, hafif bir döküntü, aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve ağrı gibi hafif, geçici yan etkiler görülebiliyor.

Aşılama sonrasında istenmeyen bir etki görüldüğünde ise aile hekimlerine başvurulabilirken çocuklarda aşılanmaya engel olabilecek bir durum var ise aile hekimine bilgi verilmesi gerekiyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com