Ana sayfa » Güncel » “İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE, EYT’LİLERİN HAKLARININ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ..”

“İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE, EYT’LİLERİN HAKLARININ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir EYT Derneği Başkanı Doğan Türker 10 Aralık Dünya İnsan Hakları vesilesiyle basın açıklaması yaptı. Türker’in EYT’lilere yaşatılan hak ihlallerinin son bulması isteğinin de bulunduğu açıklama şöyle;

“Yıllarca elimizden alınan Emeklilik hakkımızın iadesini isteyen biz EYT ‘lilere en büyük İnsan Hakları ihlali yaşatılmıştır…

İlk işe girdiğimizde işveren ile yaptığımız sözleşmede Emeklilik haklarımız büyük bir hukuksuzlukla bir gece de 08.09.1999 tarihinde yasa geriye işleyerek elimizden alınmıştır.

İşçiye emekçiye çay simit hesabı yapan devletimiz, EYT ‘lileri de açlığa , yoksulluğa , işsizliğe mahkum ederek yaşam hakkımızı elimizden almıştır.

Sarayın sadece bahçe masrafına 45 milyon Tl harcayanlardan , devleti yönetenlerin huzur hakkı adı altında 4 maaş alarak adaletsizliklerinden , ülkedeki 5 milyon mülteciye kaynak ayıranlardan, itibardan tasarruf olmaz zihniyetinden bir an önce uzaklaşıp EYT’lilerin İnsanca Yaşam Haklarının iadesini talep ediyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde, bir kez daha sesimizin duyulmasını istiyor, bizlere yaşatılan hak ihlalinin son bulmasını, haklarımızın bir an evvel iade edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz..”

Saygılarımla

İzmir Eyt Syd Başkanı

Doğan TÜRKER

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com