Ana sayfa » Güncel » TÜRKİYE’NİN 50 MİLYON DOZ SATIN ALDIĞI KORONA AŞISI İLE İLGİLİ İKİ GELİŞME..

TÜRKİYE’NİN 50 MİLYON DOZ SATIN ALDIĞI KORONA AŞISI İLE İLGİLİ İKİ GELİŞME..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bio Farma İlaç şirketi, Çin merkezli Sinovac’ın geliştirdiği Koronavirüs aşısı CoronVac’ın ilk denemelerde %97’ye kadar etkili olduğunu tespit ettiklerini duyurdu..

Bu arada Türkiye’nin Çin’den 50 milyon doz sipariş verdiği korona virüs aşısı Sinovac Biotech’in CEO’sunun, mahkeme kayıtlarına göre, Çin’in ilaç düzenleme kurumuna aşı onaylarını hızlandırmak için rüşvet verdiği ortaya çıktı.

Dünya’nın haberine göre; geliştirdiği COVID-19 aşısını Türkiye, Brezilya ve Endonezya’ya kadar gelişmekte olan ülkelere tedarik etmeye çalışan Sinovac, Çin’in ilaç endüstrisi üzerinde uzun süredir tartışılan aşı ve zayıf şeffaflık konularında sıkıntılar yaşıyor.

Klinik testleri Moderna’s ve Pfizer-BioNTech’ler ile aynı son aşamada olan Sinovac, Çin’in iki COVID-19 aşısı öncü kuruluşundan biri konumunda. Yurt içinde Sinovac’ın aşısı, devlete ait Sinopharm’ın aşılarının bir acil durum kullanım programı kapsamında daha geniş çapta uygulandığı ikinci sırada yer alıyor.

CanSino ve bir askeri araştırma enstitüsü tarafından geliştirilen bir başka Çin aşısı ise Çin ordusu tarafından acil kullanım için onaylandı..

Kaynak-Yeniçağ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com