Ana sayfa » Siyaset » “ENGELLİLERE ENGELSİZ BİR HAYAT SUNMAK BAŞTA DEVLET OLMAK ÜZERE HEPİMİZİN GÖREVİ..”

“ENGELLİLERE ENGELSİZ BİR HAYAT SUNMAK BAŞTA DEVLET OLMAK ÜZERE HEPİMİZİN GÖREVİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle;

“Değerli Basın Mensupları;

Bildiğiniz gibi bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engellilerin hayatını en üst seviyede kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, onlara “Erişilebilir bir yaşam” olanağı sunulması, engellinin sosyal yaşama katılımının önündeki sıkıntıların kaldırılması ve bu vatandaşlarımıza sağlanan refah seviyesi; bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ortaya koyan en önemli faktörlerden birisidir.

Onlara engelsiz bir hayat sunmak, hem devlet, hem millet olarak hepimizin görevidir.

En başta engelli vatandaşlarımız için, işe alımda rasyonel kriterler uygulanmalı ve yeterliliği değerlendirilerek uygun profilli iş imkânı sunulmalıdır.

Türkiye’de engellilerin istihdamında kullanılan kota sistemi yeniden düzenlenmelidir. Kanunen yılda iki kez atama yapılması gerekirken bu yapılmamakta, göstermelik atamalarla yetinilmekte ve geride kalan engellilerimiz işsiz şekilde beklemektedir.

Engelli bireylere yönelik mesleki rehabilitasyon faaliyetleri güçlendirilmelidir. Bu vatandaşlarımızın çalıştırılması için işyerlerine teşvik unsurları sunulmalıdır. Ayrıca evde çalışma imkânı da geliştirilmelidir.

Engelli bireylere yönelik eğitim hizmetleri güçlendirilmelidir. Özellikle kaynaştırılmış eğitim devlet politikası olarak uygulanmalı, bunun altyapısı oluşturulmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.
Saygılarımla..”

Mahmut Koç

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com