Ana sayfa » Yerel » “MAFYACILIK OYNAMAYA DEVAM EDECEKSE, HALKTAN EMANET ALDIĞI MAKAMI TERK ETSİN!..”

“MAFYACILIK OYNAMAYA DEVAM EDECEKSE, HALKTAN EMANET ALDIĞI MAKAMI TERK ETSİN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın MHP’li Meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı makamında darp ettirmesi olayına yönelik olarak basın açıklamasında bulundu.

Acar’a; Ya gerçekten Şehrül Emin ol, yada mafyacılık oynamaya devam edecekse halktan emanet aldığı koltuğu terk et çağrısında bulunulan açıklamanın tam metni şöyle;

BASINA VE KAMUOYUNA

“Bu hafta sonu Aliağa’mız maalesef yine tatsız bir olayla ülke gündemine düştü.
 
Başkanı Sayın Serkan Acar bu kez kendi partisinden, halkın oylarıyla seçilmiş  Belediye Meclis Üyesini darp ederek, bulunduğu makama hiç yakışmayan eylemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu ilk değildir, ne yazık ki son olmayacağı da aşikardır.

Hiçbir şekilde kabul edilemeyecek türlü sebeplerle şiddeti, zor kullanmayı alışkanlık haline getiren Aliağa Belediye Başkanı meclis üyelerimize meclis salonunda hakaret ederken de, İzmir Büyükşehir Genel Sekreterimize hakaret ve tehditler savururken de aynı şeyi söyledik.

Sokakta gazeteci darp edilip hedef gösterilirken, belediye başkanı  kendi işçisini tokatlarken de görmezden gelen ve sesini çıkarmayanlara hep aynı şeyi söyledik:

“Hukuk, bir gün size de lazım olacak, bu yanlışa dur demek hepimizin sorumluluğudur.

Bu güç zehirlenmesi öyle bir hal almıştır ki, iktidarında kimseye söz hakkı tanımayan, mutlak liderliğini isteyen başkan kendi partisinden, kendi listesinden Belediye Meclis Üyesi seçilmiş kişileridahi artık yok sayarak gerektiğinde de hedef  olarak görebilmektedir.

Hiç kimse sanmasın ki bu devran böyle dönecektir…

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü olarak tüm Aliağa’lıların bilmesini isteriz ki, hangi siyasi görüşe, hangi mesleğe, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun, haksızlığa uğramış her vatandaşımızın yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

Hak, hukuk ve adalet yolunda tek bir hemşerimizi dahi yalnız bırakmayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapmayan Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar ve ekibinin bu haberin yayılmasını engellemek üzere yaptıkları girişimlerden de anlaşılıyor ki, tıpkı daha önceki eylemlerinde olduğu gibi bunu da ört bas edebileceklerini düşünüyorlar.

Ancak artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu ülkede hala hakkın ve haklının yanında yer alan savcılar, hakimler, hukukun üstünlüğünü savunan avukatlar var. Şiddeti kendine hak gören, alışkanlık haline getirmiş iktidar zehirlenmesi kapılmış bu zihniyete karşı dur diyecek cesur yürekler var.

Sayın Serkan Acar takındığı mahalle kabadayısı tavrıyla sadece sonunu  hazırlamaktadır. Kendisini bir an önce bulunduğu makamın ağırlığına göre davranmaya davet ediyoruz. Ya gerçekten şehr-ül emin olsun ya da “mafyacılık” oynamaya devam edecekse halktan emanet aldığı o makamı terk etsin!…

Buradan Sayın Meclis Üyemiz Fatih Kürşat Kaplan’a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ihtiyaç halinde hukuki mücadelesinin her safhasında yanında olacağımızı hatırlatıyoruz.

Saygılarımızla…”

CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com