Ana sayfa » Güncel » KOCA; “BUGÜNKÜ VAKA SAYIMIZ 28.351..”

KOCA; “BUGÜNKÜ VAKA SAYIMIZ 28.351..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosunda yer almayan koronavirüse yakalanan vaka sayısını ilk kez açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Bugunkü vaka sayısımız 28 bin 351” dedi.

EN ÇOK VAKA TESPİT EDİLEN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLDUK!

Türkiye, 28.351 yeni vaka açıkladıktan sonra son 24 saat içinde en çok yeni COVID-19 vakası görülen 3. ülke oldu.

1- ABD: 48.658 (+)

2- Hindistan: 35.947

3- Türkiye: 28.351

4- İtalya: 25.853

5: Rusya: 23.675

Corona virüsünde son günlerde vefat ve yeni hasta sayısındaki rekor artışın ardından Bilim Kurulu önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları:

Kovid-19 pandemisine yol açan virüs insanlığın ilk defa karşılaştığı bir virüs. Tanıdıkça mücadele stratejiimiz ve tedavi algoritmalarımız da değişebiliyor. Yeni test yöntemleri ortaya çıkabiliyor.

Bu, dünyada da bu şekilde seyrediyor. Bir ülkenin çok yarar gördüğünü ileri sürdüğü tedaviyi bir başka ülke etkisiz ilan edebiliyor. Bilinmezliklerin yanında firmaların, tanıtımların da bu dinamikte rol aldığını görmezden gelemeyiz.

Ülkeler sosyoekonomik düzeyler, geçmiş tecrübeleri ve imkanlarına göre virüsle mücadele ediyor. Birçok ülkenin aksine Türkiye sağlık sistemi pandemiyi sürpriz olarak karşılamadı. Ülkemizde hastalık görülmesi üzerine yoğun bir mücadele dönemine girdik.

“ÜLKE KAYNAKLARI SEFERBER EDİLDİ..”

Hastanede elektik vakaların elenmesi, acil durum hastaneleri yapılıp devreye alınması, pozitif vakaların izolasyonu, yaşlı ve genç nüfusun sokağa çıkışının sınırlandırılması, seyahat kısıtlamaları, uzaktan eğitim başta olmak üzere çok sayıda tedbiri hayata geçirdik.

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını geliştirerek riskli bölge ve kişileri takip etmeye başladık. Tanı kiti, koruyucu malzeme, ilaç ve solunum cihazı temini ve üretim kapasitesinin artırılması için bütün ülke kaynaklarını seferber ettik. Teknolojik ürün imal ettik..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com