Ana sayfa » Siyaset » ERDOĞAN’DAN ARINÇ’A; “BİZİ ÇOK ÜZDÜN!..”

ERDOĞAN’DAN ARINÇ’A; “BİZİ ÇOK ÜZDÜN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında Bülent Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifası öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattı.

Şimdi Zaman Siyaset programının konukları arasında Gazeteciler Özlem Gürses, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu yer aldı.

“Bülent Arınç’ı hangi akıbet bekliyor?” diyen Yarkadaş’ın AKP içinde yaşanan Bülent Arınç depremine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Bugün Tayyip Erdoğan hem Bülent Arınç’ın Hem İhsan Arslan’ın konuşmaları için MYK toplantısında benim edindiğim bilgiye göre şunu söylüyor: ‘Bu açıklamalar partiye telafi edilemeyecek zararlar veriyor.’

AKP MYK’da bugün 3 konu konuşuluyor. Hem Bülent Arınç’ın durumu, hem hukuk reformu, hem de İhsan Arslan’ın disipline sevki.

Hukuk reformu ocak ayında 4. yargı paketi olarak geliyor. Paketin içinde tutukluluk süreleri var. Tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına ilişkin bir çalışma yapılıyormuş.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI: “ARINÇ PARTİDEN DE İSTİFA ETMELİ..”

Çünkü, tutukluluk bir istisna olmaktan çıktı, cezaya dönüştü.

Bülent Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifasını yeterli görmeyenler ve Tayyip Erdoğan’a ‘Sadece YİK üyeliğinden partiden de istifa etsin. Çünkü Bülent Arınç’ın açıklamaları sadece size değil, aynı zamanda Cumhur İttifakı’na zarar veriyor’ diyorlar. Bu yüzden Bülent Arınç’ın partiden de istifa etmesini istiyorlar”

Yarkadaş, Özlem Gürses’in ‘Kim?’ sorusuna “Erdoğan’ın yakınındaki bir grup etkili ve yetkili isim” cevabını vererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu yapabilecek mi? AKP onu bilmiyorum. Şu açıkki; AKP, MHP’nin kendisine getirip dayattığı yüzde 50+1 ile iktidar olma tuzağına düşmüştür. O tuzaktan da bir türlü çıkamıyor. Kendileri iktidarı olmasına rağmen, MHP’nin söylediği herşeyi yapmak zorundalar.

“BAHÇELİ’Yİ KIZDIRMAMAK İÇİN ARINÇ’I İSTİFA ETTİRDİLER!”

Bülent Arınç gibi bir ismi Devlet Bahçeli’yi kızdırmamak ve Cumhur İttifakı’nı bozmamak için istifa ettirdiler.

ERDOĞAN’DAN ARINÇ’A: “BİZİ ÇOK ÜZDÜN..”

Öte yandan Yarkadaş, programın ilerleyen saatlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin bir kulis bilgiyi daha paylaştı.

Yarkadaş, Erdoğan’ın Bülent Arınç’a “Bizi çok üzdün. Biz Selahattin Demirtaş’ı bırakmak için hukuk reformu yapmıyoruz.” dediğini aktardı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com