Ana sayfa » Güncel » “HAKLARIMIZI ALALIM, ÇALIŞMA HAYATINDAN ÇEKİLELİM, YERİMİZE GENÇ NESİLLER GELSİN..”

“HAKLARIMIZI ALALIM, ÇALIŞMA HAYATINDAN ÇEKİLELİM, YERİMİZE GENÇ NESİLLER GELSİN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılanların haklarından mahrum bırakıldıklarını söyleyen Antalya EYT Derneği Şube Başkanı Yeşim Koçay, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz ifadesinde bulundu Koçay şunları söyledi:

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak 4447 sayılı yasanın hukuksuz bir şekilde aleyhte geçmişe şamil edilerek uygulanması sonucunda, anayasal hakkımız olan emeklilik haklarımızdan mahrum bırakıldık.

2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasayla; Aylık Bağlanma Oranlarında (ABO) eşitlik ilkesine aykırı olarak, adaletsizce yapılan değişiklikler sonucu; 28-30 yıllık çalışma hayatımız sonrası bağlanacak emekli maaşlarımız asgari ücretin de altında bağlanarak, bizleri açlığa sefalete itmektedir. 

‘KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZI DA ELİMİZDEN ALACAK YASA TASLAKLARI HAZIRLANIYOR..”‘

Bugün emekli büyüklerimizin geçim sıkıntısı ile ikinci bir iş arayışı içerisinde olduklarının örneklerini biliyoruz, yaşıyoruz, görüyoruz. Meslek Liselerinde staj eğitimi ile başlayan çalışma hayatımız Staj günlerimizin başlangıç sayılmaması yaşadığımız haksızlıklara ilave bir mağduriyet yaratmaktadır. Hayat boyu zor şartlar altında yıllarca çalışan işçilerin hem alın terinin karşılığı olan hem de bir yerde iş güvencesi olarak elinde tuttuğu “Kıdem Tazminatı” hakkımızın da elimizden alacak taslak yasaların var oluşu ayrıca huzursuzluk yaratmaktadır.

“HAKLARIMIZI ALALIM, ÇALIŞMA HAYATINDAN ÇEKİLELİM, YERİMİZE GENÇLER GELSİN..”

Her yeni gelen yasa, açıklanan her yeni ekonomik paket, işçi ve emekçilerin sahip olduğu haklardan mahrum kalmasına yol açan uygulamalar getirmektedir. Emeklilikte Yaşa Takılanların haklarının iade edilmesi. Aylık bağlanma oranlarındaki adaletsizliğin giderilmesi. Stajla başlayan çalışma hayatımızın sigorta başlangıcı sayılması.

Kıdem tazminatlarımız gelecek güvencemizdir. Tüm emekçilerin haklarının iade edilmesi, maruz bırakıldığımız hukuksuzluklara son verilmesi, mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz.

İnsani şartlarda hayatlarımızı idame edebileceğimiz ve çift dikiş atmak zorunda kalmayacağımız emekli maaşlarının bağlanmasını talep ediyoruz. Yasanın talep ettiği sigortalılık süresi ve çalışma günlerini kat ve kat dolduran Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak; bir an önce emeklilik haklarımızı alarak, çalışma hayatlarından çekilmeyi ve yerlerimizi işsiz genç nesillere bırakmayı istiyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com