Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN SOYER’DEN AYRINTILI DEPREM RAPORU..

BAŞKAN SOYER’DEN AYRINTILI DEPREM RAPORU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’de meydana gelen şiddetli deprem yıkımlara ve can kayıplarına yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de depremin üzerinden geçen 15 gün içinde yapılanları sosyal medya üzerinden vatandaşlara aktardı.

Başkan Tunç Soyer açıklamalarında: “2021 bütçesinde tüm meclis üyelerinin desteğiyle 200 milyon lirayı deprem için ilgili birimlere tahsis edeceğiz. Bu kaynakla hem yapı stoğunun envanterini çıkaracağız hem kuracağımız yapı laboratuvarının finansmanını sağlayacağız” dedi.

Başkan Soyer, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi;“Yaşadığımız acı depremin üzerinden 15 gün geçti. Bu süreçte oluşan dayanışma ruhu ve aldığımız önlemler sayesinde yaralar hızla sarılıyor. Şeffaf yönetim anlayışımızın gereği olarak kamuoyunu geldiğimiz noktayla ilgili bilgilendirmek isterim.

Şu an itibariyle 4 bin 239 yıkılmış veya yıkılacak ağır hasarlı, 6 bin 929 orta hasarlı bağımsız birim var. Toplamda 11 bin 168 aile evlerinden oldu. Şu an yaklaşık 6 bin kişi, 2 bin 600 civarında çadırda yaşıyor.

Her geçen gün çadırda yaşayan insan sayısı azalıyor. Önümüzdeki günlerde daha da azalacak. Ama bizim ağır ve orta hasarlı ev sahibi 11 bin 168 aileye kış iyice bastırmadan bir yuva bulmamız gerekiyor.

Bir Kira Bir Yuva kampanyasından ağır hasarlı evler için 5 aylık kira desteği olarak 10’ar bin lirayı hesaplarına aktarıyoruz. Şu ana kadar taahhüt edilen rakam 35 milyon 579 bin liraya ulaştı. Bu rakam evi ağır hasarlı 3 bin 559 yurttaşımızın 5 aylık kirasını karşılıyor.

Kademeli olarak Uzundere’de 224, Gaziemir’de 58 belediye konutunu, 5 yıldızlı otel binasının 380 odasını tahsis ediyoruz. 204 yurttaşımız da Bir Kira Bir Yuva aracılığıyla evlerini depremzedelere açtı. Böylece evi ağır hasarlı ve yıkılmış 4 bin 239 vatandaşımıza çare üretmiş olduk.

Evi orta hasarlı 6 bin 929 yurttaşımızın hesabına da 5’er bin lira yatıracağız. Bunun için belediye bütçesinden 30 milyon lira aktarıyoruz. Bu da 5’er bin liradan 6 bin vatandaşımız demek. Böylece yurttaşlarımızın desteği, belediyemizin olanaklarıyla ağır ve orta hasarlı ev sahibi 11 bin 168 aileye ulaşacağımız anlamına geliyor.

Bu arada Bir Kira Bir Yuva kampanyasının devam ettiğini, buradan gelecek tüm paranın doğrudan depremzedelere gideceğini de bir kez daha hatırlatıyorum. Depremzedelerin günlük gıda, giyim, yaşamsal ihtiyaçları da eksiksiz karşılanıyor.

2021 bütçesinde tüm meclis üyelerinin desteğiyle 200 milyon lirayı deprem için ilgili birimlere tahsis edeceğiz. Bu kaynakla hem yapı stoğunun envanterini çıkaracağız hem kuracağımız yapı laboratuvarının finansmanını sağlayacağız.

Çok acı bir olay yaşadık. Siyasi kutuplaşmaya, gerilime rağmen, güzel yurdumuzda hala vicdanlı insanların çoğunlukta olduğunu da bir kez daha gördük. Bu muazzam dayanışma sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz. Güzel günlere birlikte ulaşacağız..

#BizVarız”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com