Ana sayfa » Güncel » UŞAK EYT DERNEĞİ BAŞKANI YÜRÜK; “ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ..”

UŞAK EYT DERNEĞİ BAŞKANI YÜRÜK; “ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından meclis gündemine getirilen torba yasa bir çok işçi ve EYT’linin kıdem tazminatı ve yasal haklarını zora düşürüyor. 

Bu konu ile ilgili Uşak EYT Derneği tarafından ziyaretler gerçekleşiyor. Uşak EYT Derneği Başkanı Talip YÜRÜK ve Yönetim kurulu üyeleri, Büyük Birlik Partisi Uşak İl Başkanı Bekir ALPEREN’İ makamında ziyaret etti.

Büyük Birlik Partisi Uşak İl Başkanı Bekir Alperen  konuşmasında “Bir davada haklıysanız hiçbir güç karşınızda duramaz. Emekliliğin külfet gibi görünüp onaylanmaması ve yaşa takılınması yanlış. Biz şahsen sizlerin yanında olacağız” dedi.

Uşak EYT Başkanı Talip YÜRÜK, çıkarılan yasa ile emeklilik yaşının 65’e çıkarıldığını ve 50 yaşından sonra iş istihdamının azaldığını belirterek emeklilik şartlarından olan prim gün sayısının tamamlanması için  düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Aylık bağlama oranının %24’e düşürüldüğünü, vatandaşların emekli olsa bile alacakları maaşın, çalışırken aldıkları ücretin çok altında olduğunu belirtti. Ayrıca YÜRÜK, ” Elimizden alınan hakların geri verilmesi için gerek siyasi parti temsilcileri gerekse medya aracılığıyla sesimizi sonuna kadar duyuracağız.

Bu bağlamda  Büyük Birlik Partisi İl Yönetimi olarak bizleri ağırladınız ve bizim yanımızda olduğunuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim” ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com