Ana sayfa » Yerel » Aliağa Belediyesi, Bisiklet Yolu Ağını Genişletiyor..

Aliağa Belediyesi, Bisiklet Yolu Ağını Genişletiyor..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

İnsanların hem sağlık hem de çevre için bisiklet kullanımına yöneldiği günümüzde bisiklet kullanımının daha da artması için çalışan Aliağa Belediyesi, kentteki bisiklet altyapısını güçlendiriyor.

“Bisiklet Dostu Kent Vizyonu” ile bisiklet kullanımında Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatlarıyla önemli adımlar atan Aliağa Belediyesi, son yıllarda yaptığı çalışmalar ile kent içerisindeki bisiklet yolu ağını genişletmenin yanı sıra Türkiye’nin en geniş bisiklet yolu ağına da sahip olmayı hedefliyor.

Avrupa Bisiklet Turizm Ağı Eurovelo’da yer alan İzmir’de bu ağın kuzeyindeki ayağında Aliağa’daki destinasyon da önemli yer tutuyor.

Eurovelo ile İzmir’den Aliağa’ya, Bergama’ya kadar tarihi, turistik ve doğal güzellikler, Avrupa’dan gelen bisiklet gezginleriyle renklenirken Aliağa Belediyesi’de kentte yeni bisiklet yolu yapımı çalışmalarına devam ediyor.

5 Kilometrelik Bisiklet Yolu..

Vatandaşların bisikletleriyle daha güvenli bir ulaşım gerçekleştirmeleri için çalışan Aliağa Belediyesi, bisiklet yollarını kente yayıyor.

Geçmiş yıllarda Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Yalı Mahallesi Plaj Caddesi, Yeni Şakran Sahili, İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi gibi kentin muhtelif yerlerine Avrupa standartlarına uygun bisiklet yolu kazandıran Aliağa Belediyesi, Yeni Mahalle’de çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Mahalle’de devam eden altyapı çalışmaları kapsamında 5 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı gerçekleştiriliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla kentteki bisiklet yolu uzunluğu yaklaşık 20 kilometreye ulaşacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com