Ana sayfa » Yerel » Kızılay Gönüllü Bağışçılarını Bekliyor

Kızılay Gönüllü Bağışçılarını Bekliyor

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Koronavirüs salgını döneminde okulların ve üniversitelerin kapalı olması nedeniyle kan bağışı toplayabilmek için İzmir genelinde sadece meydan ve sabit merkezlerde hizmet veren Türk Kızılayı, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda 8-13-14-15-20-21-22-27-28 ve 29 Kasım 2020 tarihlerinde 10:00 – 20:00 saatleri arasında kan bağışı alıyor. Aliağa, nüfus oranına bağlı olarak İzmir’de en fazla kan bağışı yapılan birinci ilçe olma özelliğini de koruyor.

Kimler Kan Bağışında Bulunabilir?

Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulacak olan kan bağışı mobil aracında; 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilogram üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilecek.

Kızılay, Kan İhtiyacını Karşılamaya Devam Ediyor..

Türk Kızılayı, 2006 yılında bugüne devam eden “Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında toplumun tüm kesimlerini kan bağışı konusunda duyarlı olmaya ve ulusal bir seferberlik başlatarak kan bağışında bulunmaya davet ediyor.

Türkiye genelinde 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bağışı Merkezi’nde hizmet veren Türk Kızılayı, Türkiye’nin ihtiyacı olan 2 buçuk milyon ünite Kan ve kan ürünü karşılamak adına faaliyetlerine devam ediyor.

Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi’de tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi nedeniyle “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında 2006 yılında bu yana yürütülen projelerinin iptal olmasına rağmen bölgede bulunan 94 hastanenin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılamaya devam ediyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com