Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA, ESNEK ÇALIŞMA UYGULANMIYOR İDDİASI..

ALİAĞA’DA, ESNEK ÇALIŞMA UYGULANMIYOR İDDİASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Aliağa İlçesinde Kamu kurum ve kuruluşlarında koronavirisle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesine uyulmadığı ileri sürüldü.

Bununla ilgili olarak Kuzey Ege Haber’e gönderilen bilgilerde aynen şu ifadeler kullanılmakta;

“İzmir in Aliağa ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında esnek veya uzaktan çalışma uygulanmıyor.

05 Ekim 2020 tarihinden 2020/131 sayılı İl hıfzıssıhha kurul kararının 3. Maddesinde “3-26.08.2020 tarih ve 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanmasına,” denmektedir.

Ancak Aliağa kaymakamlığı kurul kararını hiçe sayarak kamu görevlilerinin sağlığını riske atmaktadır. Ayrıca okul öncesi ve okul Çağında çocuğu bulunan annelerin çalışmaya zorlanmasıyla birlikte çocuklara ya bakıcı bulmak zorunda kalınıyor yada çocukları kreşe göndermek zorunda kalıyorlar.

Aile ziyaretlerinin bile yapılmaması gerektiğini söyleyenler personellerin evlerine hiç tanımadıkları birinin girmesine neden olmaktadırlar. Her yerde kalabalığın azaltılması için denetim yapan mekanizmadaki kalabalığı kim denetleyecektir?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com