Ana sayfa » Güncel » CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; “ALİAĞA, DEPREMDE EN ÇOK HASAR ALAN 3. İLÇE..”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; “ALİAĞA, DEPREMDE EN ÇOK HASAR ALAN 3. İLÇE..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısı sonrarı yaptığı Millete Sesleniş konuşmasının 6 dakika 36. saniyesinde İzmir depremini kastederek; İzmir’de en çok hasarlı binanın Bayraklı’da olduğunu belirtip onu Bornova ve Aliağa ve Seferihisar İlçelerimiz takip ediyor şeklinde ifade de bulundu.

Erdoğan devamında, tespiti tamamlanan binalara hasar derecelerine göre gerekli yardım yapılacaktır dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise 30 Ekim gecesi saat 22:28’de sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı;

“Kıymetli Hemşehrilerim; Bugün yaşadığımız deprem ve halen devam eden artçı depremler nedeniyle zor bir gece geçiriyoruz. Çok şükür ki, Aliağa olarak bu büyük afeti bir can kaybı ve yaralanma olmadan atlattık. Aliağa’mızda yıkılan bir bina da yok. Hepimize büyük geçmiş olsun.

Sevgili Komşularım; Tedbir amaçlı olarak geceyi dışarıda geçirecek tüm hemşehrilerimizin gece boyunca yanındayız. Belediye ekiplerimizle birlikte görevimizin başındayız. Alo 153 Hilal Masa hattımız sizlerden gelecek her konuda destek veriyor. 0530 277 2222 Whatsapp hattımız da mesajlarınızla gelen ihtiyaçlara destek oluyor. Biz yanınızdayız, sadece bir telefonla bize gecenin her saati ulaşabilirsiniz.

Sizden ricam; her ne kadar zor bir gece de olsa lütfen telaş yapmayalım ve sakin olalım. Bu zor günler de geçecek ve normal yaşantımıza döneceğiz.
Dualarımız ve kalbimiz bu gece depremin en büyük yıkım yaptığı Bayraklı’da.

Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza biran evvel sağ salim kavuşmak istiyoruz. Depremde İzmir’de yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, tüm İzmir’imize başsağlığı diliyorum..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aksine Acar Aliağa’da hasar gören binalara dair bir ifade de bulunmuyor. Acar depremden yaklaşık 7.5 saat sonra yaptığı paylaşımda henüz hasarlı bina tespiti yapılmadığı için bundan bahsetmiyor.

ALİAĞA, EN ÇOK HASARLI BİNA OLAN 3. İLÇE..

Ancak Erdoğan’ın yaptığı açıklama da Aliağa’da çok sayıda hasarlı bina olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili açıklama yapılması gerekiyor.

Bu binalar Aliağa’nın neresindedir, hasar oranları ne seviyededir, tahliye edilmesi gerekecek kadar ağır hasarlı bina var mıdır?, bu binalarda oturanlara tahliye bildirisi yollanmış mıdır?.

HASARLI BİNALARDA DURUM NEDİR, BU BİNALAR HANGİ MAHALLELERDE?

Aliağa halkı ortalama her 5 dakika da bir gerçekleşen artçı sarsıntılar nedeniyle oturduğu binaların daha da hasara uğraması ihtimali nedeniyle hayli gergin anlar yaşıyor. Üstelik, uzmanların dikkati çektiği, 5.8-6.1 büyüklüğündeki ana artçı depremin henüz gerçekleşmediği de bu gerilimi arttıran bir etken olarak ortada duruyor.

Dün, Kuzey Ege Haber Facebook sayfasından yaptığımız paylaşımda Yenimahalle de 5-6 binanın muhtelif dereceler de hasarlı olduğunu, bunlarla ilgili olarak Kaymakamlık koordinesinde çalışma yapıldığı bilgisini vermiştik..

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FRTErdogan%2Fstatus%2F1323663252186931200&widget=Tweet

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com