Ana sayfa » Güncel » CAN KAYBI 49’A, ARTÇI DEPREMLERİN SAYISI 833’E YÜKSELDİ..

CAN KAYBI 49’A, ARTÇI DEPREMLERİN SAYISI 833’E YÜKSELDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir ve çevresi dün saat 14.51’de 6,6’lık depremle sallandı.Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, depremde can kaybının 49’a yükseldiğini bildirdi. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

49 CAN KAYBI..

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 49’a yükseldiğini açıkladı.

833 ARTÇI SARSINTI..

Cuma günü, saat 14:51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.00 itibarıyla depremin ardından 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, 833 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

AFAD’DAN UYARI..

AFAD’dan yapılan uyarıda, “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” denildi.

9 BİNADA ARAMA KURTARMA DEVAM EDİYOR..

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre İzmir’de halen 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com