Ana sayfa » Güncel » DOLAR REKORA DOYMUYOR, EURO 10 LİRAYA GİDİYOR..

DOLAR REKORA DOYMUYOR, EURO 10 LİRAYA GİDİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dün 8 lirayı aştıktan sonra bu sabah da yükselişte olan dolar/TL 8,12 ile tarihi zirveyi yeniledi. Kur şu dakikalarda 8,12’de seyrediyor.

Euro/TL ise 9,60’tan işlem görüyor..

ABD seçimleri öncesinde ülkedeki destek paketine yönelik belirsizlikler ve özellikle Avrupa’da artan vaka sayılarının piyasalar üzerindeki baskısı satış getirmeye devam ediyor. ABD borsaları dün son 1 ayın en sert düşüşünü kaydederken bugün de Asya borsalarındaki düşüşler devam ediyor.

Uzmanlar yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveni endeksinin takip edileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün Citibank tarafından düzenlenen Citibank Yatırımcı Konferansında uluslararası dev şirketlerin temsilcileriyle görüşeceğini, toplantıdan gelebilecek haberlerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini dile getiren uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı çalışmaları, ABD’de teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin gelişmelerin de gündemdeki yerini koruduğunu söyledi..

(NTV)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com