Ana sayfa » Güncel » BÜYÜKŞEHİR, 17 İŞÇİYİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI GEREKÇESİYLE İŞTEN ÇIKARDI!..

BÜYÜKŞEHİR, 17 İŞÇİYİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI GEREKÇESİYLE İŞTEN ÇIKARDI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan DİSK/Genel-İş İzmir 2 ve 3 No’lu şube üyesi 17 işçi güvenlik soruşturması gerekçesi ile işten çıkartıldı.

İZENERJİ’de 15, İZELMAN’da 2 çalışanın toplam 17 kişinin iş akdi güvenlik soruşturmaları gerekçe gösteriler feshedilmesine ilişkin sendika basın toplantısı gerçekleştirdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasına yapılan basın açılmasına işten çıkartılanların yanı sıra, Genel-İş İzmir Şubeleri başkanları ve yöneticileri, KESK, İHD, HDP, EMEP, SYKP ve çeşitli kurum temsilcileri de katıldı. 

“HEM SOKAK HEM DE HUKUKSAL MÜCADELEYİ BAŞLATACAĞIZ..”

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Valiliğin genelgesi ile haksız yere işten çıkartmaların yaşandığını ifade ederek,”İktidar özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kendisine karşı muhalif olan kişileri farklı farklı gerekçeler ile suçlayarak çalışanların iş akidlerini feshederek ve ya cezaevine koyarak susturmaya çalışıyor.

Bizler de burada DİSK olarak şimdiye kadar bu anlamda iş akidleri fesh olan herkesin yanında olduk. Hem sokak mücadelesi hem de hukuksal anlamda ne gerekiyorsa hep birlikte bu mücadeleyi başlatacağımız duyuruyoruz. Kesinlikle buradaki emekçi arkadaşlarımızın işten çıkartılmasına sessiz kalmayacağız” diye konuştu.  

“HUKUKSUZ VE KEYFİ İŞÇİ KIYIMINA SON VERİLSİN..”

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, güvenlik soruşturması koşulunun hukuk dışı olduğunu dile getirerek, “AYM’nin güvenlik soruşturması şartını kaldıran kararına rağmen AKP’nin hukuksuzluğu sürdürdüğü bilinmektedir. Güvenlik soruşturmalarında yargı kararı ile mahkûm olup olmamalarına bakılmaksızın kişiler hakkında sübjektif değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz” dedi. 
 
İşten çıkartılanlara sadece arşiv kayıt ve soruşturma engeline takıldıkları bilgisinin verildiğini belirten Sarı, “İşten çıkartma gerekçeleri gizli. Ama hiç bir arkadaşımız suç istememiştir. Meclis ve anayasa güvenlik soruşturmasının hak ihlali olduğunu söylemiştir. Ama AKP alamadığı belediyelere kayyum atayarak, işçilere ise bu şekilde saldırarak sadece kendi yandaşları için kadro açmaya çalışıyor” diye konuştu.

Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilmesi çağrısında bulunan Sarı, her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi..

(İzmir/EVRENSEL)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com