Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » “TÜRK SİHA’LARINA DIŞARIDAN ÇOK CİDDİ TALEP GELİYOR..”

“TÜRK SİHA’LARINA DIŞARIDAN ÇOK CİDDİ TALEP GELİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye’nin SİHA Geliştirme Çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Gelen bilgiye göre mini akıllı mühimmat (MAM) ailesinin genişletilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin Bayraktar TB2 başta olmak üzere birçok insansız hava aracı (İHA) platformunu aktif olarak kullandığını belirten İkinci, “İHA’lardaki temel silahımız, MAM ailesi diyebileceğimiz MAM-L ve MAM-C. Bunlar aktif olarak sahada kullanılıyor, kabiliyet ve vuruş gücü olarak çok ciddi avantaj sağlıyor.” dedi. Sahadan alınan geri bildirimler ve elde edilen bilgilerle bu konuda çok ciddi iyileştirmeler yapıldığına dikkati çeken İkinci şöyle konuştu:

“Türkiye’nin İHA’ları yerli uydu terminaline kavuştu..”

“Geldiğimiz nokta itibarıyla MAM ailesi dünyadaki muadillerinden çok daha önde. Savaş seyrini değiştiren ve vuruş üstünlüğü sağlayan bir mühimmat olarak gündemimize girdi. Özellikle operasyonel olarak kanıtlanmış bir mühimmat olması ve etkinliğinin çok üst düzeyde bulunması TSK açısından çok ciddi avantaj ancak bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Özellikle MAM-L ve MAM-C’nin ikinci, daha gelişmiş versiyonlarının şu anda çalışmaları devam ediyor. Bununla beraber bu aileyi genişletmek de istiyoruz.

Yakın zamanda Akıncı, Aksungur gibi platformlarımız TSK tarafından kullanılacak. Bu platformların kabiliyetleri çok daha yüksek. Bunların kabiliyetlerine eşlenik olarak kabiliyetleri daha yüksek, daha farklı görevleri icra edebilen MAM ailesini genişleterek sürdürmeyi düşünüyoruz.

Çalışmalarımız devam ediyor. Hem ürün çeşitliliği hem değişik harp başlıkları hem de farklı platformlardan atılma yeteneğiyle MAM ailesi bundan sonraki süreçte de gelişerek devam edecek.”

Murat İkinci, özellikle uluslararası platformda Türkiye’nin SİHA’lar konusundaki başarısına paralel olarak bu ürünlere yurt dışından çok ciddi talep olduğunu da sözlerine ekledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com