Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA EMNİYETİ, KOM GRUP AMİRLİĞİNDEN ANTİK ESER OPERASYONU..

ALİAĞA EMNİYETİ, KOM GRUP AMİRLİĞİNDEN ANTİK ESER OPERASYONU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliğince antik eser operasyonu yapıldı. KOM Amirliği yapılan operasyonla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı;

“Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği konularıyla ilgili olarak, yapılan çalışmalar kapsamında;

İnternet üzerinden antika değeri olan bir anforanın satışının gerçekleştirileceği şeklinde bilgiler elde edilmiş, konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, tarihi eserin satışını gerçekleştirecek kişinin kimlik bilgileri elde edilmiş, adli makamlardan alınan talimatlar ve arama kararı uyarınca, şüpheliye ait bir depoda yapılan arama neticesinde 70-75 cm uzunluğunda, alt kısmında deniz kabuğu parçaları bulunan ve antik değeri olduğu değerlendirilen eser ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak H.G. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, elde edilen eser ile ilgili olarak yapılan bilirkişi incelemesinde, Antik anforanın yaklaşık 2500 yıllık ve paha biçilemez değerde olduğu belirtilmiştir.

Yakalanan şüpheli hakkında KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KANUNU kapsamında adli işlem yapılmış ve elde edilen tarihi eser İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com