Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK, “EYT İÇİN BÜTÇE YOK DİYORLAR, PATRONLARIN VERGİ BORCUNU SİLİYORLAR..”

ÖZÜPAK, “EYT İÇİN BÜTÇE YOK DİYORLAR, PATRONLARIN VERGİ BORCUNU SİLİYORLAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Marmara EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı ve EYT Derneği İller Koordinatörü Alper Özüpak sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda, bu ülkenin öz evlatları EYT’liler zor durumda ifadesini kullandı. Özüpak şunları söyledi;

“Yıllardır ülkenin öz evlatları yokluk içinde yaşıyor, ekmeğe muhtaç sosyal güvencesi olmayan olsa da hiçbir şeye yetmeyen maaşlarla daha da zor durumdayız.

Her geçen gün daha da geçim zorlaşıyor. Hükümete göre enflasyon düşük ve yaşa bilir durumdayız ama halka göre alım gücümüz çok düştü ve artık geçinemiyoruz.

Kış geliyor ısınma, giyim, yaşam gideri daha da artacak ve bu kış çok zor geçecek. Bugünden bunu görmekteyiz ve kaygı içindeyiz. Bizler, ülkenin öz evlatları EYT’liler de zor durumda.

Bizler gençken babalarımız analarımız bize destek olur bir nefes alırdık. Ama onlar da rahmetli oldu. Köyden ne bulgur ne de çökelek gönderenimiz kalmadı. Kaldık yani yalnız başımıza gurbet ellerde.

Çocuklar okul için para ister, çocuklar askere gider evden bir çalışan eksillr, çocuklar evlenmek ister ev kurma derdi dügün derdi ve yeni krediler çekme zamanı… Ömrümüz kredi ödemekle geçti ama bir Suriyeli kadar değerimiz olmadı.

Pandemi dönemi yaş aralığımızdan ve patronlara verilen imtiyazlarla işten çıkarılacak insanların başında ne yazık ki EYT’liler geliyor. Nereye dönsek gam keder nereye dokunsak sorun… Bu hayat neden bize bu kadar zor geliyor?

Hayatı sevmek lazım, hedef koymak mutluluklarla hayata tutunmak lazım ama ne yazık ki EYT’linin her gün derdi çoğalıyor, hayat zorlaşıyor.

Ülkemize asıl katma değeri üreten, ülkemize en çok vergi veren EYT’liler ne yazık ki siyasilerin gözünde yoklar. Bizi seçimden seçime adeta pinpon topuna benzetiyorlar. Gelen söz veriyor giden söz veriyor.

Ama artık bu böyle olmayacak ve bizler artık hakkımız için sandığa gideceğiz. Partizanlık yapan EYT’lilere de bir çağrı var. Bütçe yok diyorlar, özel uçak alıyorlar. Bütçe yok diyorlar Suriyeli’ye ev yapıyorlar, (hem de bahçeli).

Bütçe yok diyorlar patronların vergisini siliyorlar. Bütçe yok diyorlar şatafatlı yaşamdan vazgeçmiyorlar.

Biz bunları görüyoruz, artık EYT’linin gözü açıldı ve hakları için yanyana gelmeye devam edecekler.

Olur da siyasiler bir açık oturumda memleketin sorunlarını tartışır ise biz de onların gözünün içine bakıp açık yüreklilikle soracağız: ‘EYT için çözüm önerileriniz nelerdir?’

İktidarı ve muhalefeti EYT’ye çözüm önerileri için bir araya getirecek olan EYT’nin gerçek gücüdür. Bugün bizler bütün muhalefeti yan yana getirdigimizde her şey çok farklı olacak ve EYT ülkenin tek gündemi olacaktır.

Açık oturumu sabırsızlıkla bekliyorum.

İki yılda EYT mücadelesini buralara getiren bütün emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum, var olun..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com