Ana sayfa » Güncel » 5 İL İÇİN KARANTİNA KARARI!..

5 İL İÇİN KARANTİNA KARARI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koronavirüs pandemisi tüm dünyayı büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor. Yaz aylarında bir rahatlama sürecinden geçen Avrupa ülkeleri son günlerde yeniden kontrolleri sıkılaştırmaya başlarken, ülkemizde de koronavirüs pandemisinin artmaya başladığını görüyoruz.

Şu anda bu konuda ülke genelinde büyük ölçülü tedbirler gelmese de bölgesel olarak önlemler alınmaya başladı.

Bu kapsamda bugün Türkiye’nin 5 ilinde karantina kararı çıkmaya başladı. Ordu, Kırklareli, Malatya, Burdur ve Kars’ta alınan bu karantina kararı, pek çok sokak, mahalle ve köyde geçerli olacak.

İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan bu kararlara göre, karantina altına alınan bölgelerde kurala uymayan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Bugünkü koronavirüs tablosu nasıl oldu?

Türkiye’de bugün toplamda 117.005 Covid-19 testi yapıldı. Bu testler sonucunda hasta sayısı 1.812 olurken vefat sayısı ise 73 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum’da düzenlediği basın toplantısında “Kapalı alanlarda virüsün yayılım imkanı genişleyecek çünkü mesafeyi kontrol etmekte daha fazla zorluk çekeceğiz.

Özetle sonbahar ve kış, koronavirüs için fırsat ayları olacak. Mevsimsel grip vakalarını buna eklerseniz, işin ciddiyeti ortaya çıkar. Grip virüsü de tıpkı koronavirüs gibi solunum yoluyla bulaşmaktadır.

Şayet koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşacaktır. Aynı tedbirlerle ikisinden de korunabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com