Ana sayfa » Güncel » TBMM’DE EYT GERGİNLİĞİ, “EMEKLİLER SİZİ SANDIĞA GÖMECEK, BU HALK SİZE YETER DİYECEK!..”

TBMM’DE EYT GERGİNLİĞİ, “EMEKLİLER SİZİ SANDIĞA GÖMECEK, BU HALK SİZE YETER DİYECEK!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM’de İYİ Parti’nin sunduğu ’emeklilik’ önergesi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Görüşmeler sırasında konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise iktidara eleştirilerde bulunarak “EYT’liler sizi sandığa gömecek” dedi.

Genel Kurul’daki görüşmeler sırasında CHP Grubu adına söz alan Aytekin, “CHP olarak milletten aldığımız güçle adaleti, hakkı, hukuku, mağdurun, mazlumun hakkını son nefesimize kadar savunacağız” ifadesinde bulundu.

Emeklilerin toplumun temel yapı taşları olduğunu söyleyen Aytekin, “Kamu, özel fark etmez. Ekonomik etkinliklerin devamlılık ilkesi çerçevesinde yıllarını veren insanlar yerlerini yeni iş gücüne bırakmakta kendileri ise yeniden çalışmak zorunda kalmaktadırlar çünkü AK Parti iktidarında emekli olup hayatta kalmak bir mucizedir.

Sizlere iki fotoğraf göstermek istiyorum. Bakınız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde resmî İnternet sitesinden paylaştığı bir fotoğraf. Bakanlık yetkilileri Türkiye’de de böylesi bir emeklilik hayal ediyor olacaklar ki Norveç’ten aldıkları bir fotoğrafı kendi sitelerinde paylaşmışlar.

Hayaller bu; peki, gerçekler nedir? Gerçekler de ne yazık ki bu değerli arkadaşlar. Emeklilerin Türkiye’deki durumu, internetten arama motoruna yazdığınızda karşınıza ilk çıkan fotoğraf, banka önünde, maaş gününde yüzlerce emeklinin saatlerce kuyrukta beklediği fotoğraf. Dileriz, isteriz ki Türkiye’de de böylesi fotoğraflar olsun.

Değerli arkadaşlar, Türkiye’de emeklilerimizi yalnızca hayat değil AKP de yıpratıyor. Dün ilginç bir şey yaşandı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilere son iki yılda 674,5 milyar lira aylık ödeme yapıldığını sanki dünyaları bahşetmiş, lütfetmiş gibi açıkladı.

Yıllardır bu insanların emekleri üzerine kurulan bu sistemde, sigorta primleri ödeyerek devletine katkı sunan insanlara maaş ödemeyi bir lütuf gibi gören bu zihniyet, bu toprakların gördüğü en büyük fütursuzluğun sorumlusudur. Daha evvel de toplu iş sözleşmelerinde mikrofon açık kalınca işçinin, emekçinin hakkının ne şekilde tırpanlandığı da kamuoyuna yansımıştı” ifadelerini kullandı.

“SANDIKTA GÖRÜŞELİM..

Aytekin, “Değerli arkadaşlar, sonuç: “Ayda 1.000 TL’nin altında maaş alanlar var.” dedik, “Yok.” dediniz. “Emeklilikte yaşa takılanların derdini çözelim.” dedik, “Yok.” dediniz. “Emekliler geçinemiyor.” dedik, “Maaşlarını yatırıyoruz.” dediniz. “Bu iki ikramiyeyi 1.500 TL yapalım.” dedik, ona da muhtemelen “Yok.” diyeceksiniz.

Şimdi bir şey daha söylüyoruz: Emekliler sizi sandığa gömecek ve bu halk size “Artık yeter!” diyecek. Buna da “Yok.” deyin, hep birlikte sandıkta görüşelim” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com