Ana sayfa » Güncel » “EYT SORUNUNU, BUGÜNKÜ AĞIR İŞSİZLİK SORUNUNDAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEMEYİZ..”

“EYT SORUNUNU, BUGÜNKÜ AĞIR İŞSİZLİK SORUNUNDAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEMEYİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milli Gazete, geçtiğimiz günlerde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir dosya haber hazırladı.

Gökçen Göksal’a açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ekonomist Kerim Rota, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Gelecek Partisi olarak programımızın ilk cümlesi ‘Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir’ olarak başlıyor. Bu nedenle politikayı ilgilendiren tüm konularda insan onurunu korumayı temel rehber olarak alıyoruz. EYT konusu yıllardır yönetenler tarafından işin insani yönü bir kenara bırakılarak, rakamlara indirgenmekte.

Ancak ortaya konan rakamlar da hem gerçeği yansıtmamakta hem de sorunu olduğundan daha büyük gösterme amacına hizmet etmekte. Buna karşın muhalefet açısından ise bugüne dek ayakları yere basmayan, popülizm içeren sloganlara indirgenmiş durumda.”

EYT’nin işsizlikle bağlantısına değinen Rota, “Gelecek Partisi olarak, EYT sorununu bugünkü ağır işsizlik sorunundan bağımsız düşünülemeyeceğine inanıyoruz. Bugün 50 yaşında işsiz kalmış bir çalışanın tekrar iş bulma şansı artık kalmamıştır.

Dolayısıyla insan onurunu koruyacak, çalışma hayatına nefes aldıracak ve buna uygun kaynağı da sağlayacak çözüm önerimizi ortaya koyacağız” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com