Ana sayfa » Güncel » “ŞİMDİ BÜTÜN TÜRKİYE EYT DİYORSA SAYENDEDİR KIZIL SAÇLI KADIN..”

“ŞİMDİ BÜTÜN TÜRKİYE EYT DİYORSA SAYENDEDİR KIZIL SAÇLI KADIN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eskişehir EYT Dayanışma Derneği başkanı Mustafa Kara, EYT Marmara Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın mücadelesini anlatan; “Bir Kadın Düşünün” başlığıyla bir yazı paylaştı..

“Bir Kadın Düşünün!

Birçok insanın haberi yokken, haksızlık karşısında kenara çekilmemiş, mücadelesi için sesini duyurmaya çalışan.

Bir kadın düşünün!

Birçok erkekten daha cesaretli, gözünü karartmış “EYT bir hak davasıdır” diye bütün siyasetçilere derdini anlatmaya çalışan.

O kadın dediler, kızıl saçlı dediler, bundan bir şey olmaz dediler, haksızlığı bildikleri halde sırf haksızdan yana oldukları için hep dediler, dediler dediler…

Bir kadın düşünün!

Sen Dik dur!,Eğilme ! Arkandayız! diye milyonlar bağrına bastıkça; geceleri uykuları kaçan, “sana güveniyoruz” dedikçe sesini duyurmak için daha gür sesle haykırmaya çalışan bir kadın düşünün.

Bütün gelecek umutlarını, bu kadının yaptığı mücadelesine bağlamışken, bir kadın düşünün: her türlü kötülemeye, karalamaya rağmen cevap verip, uğraşmak yerine “ biz davamızın peşinden koşalım” diyen .

Kimseye yaranmak için değil, Hakkını almak için meydanlara çıkmışken, yüzüne gülüp arkasından söylemediğini bırakmayanlara “olsun o da bir gün bizim mücadelemizdeki samimiyeti anlar” deyip vazgeçmeyen.

Bir kadın düşünün!

Davasına sımsıkı sarılmış, cesareti ile mangalda kül bırakmayan bir cok erkeğe inat; yaptıklarını alkışla değil, samimiyetle, karşılık beklemeden mücadele eden. Elbet herkes zamanla gerçekleri anlayacak diye bütün karalamalara karşı dimdik ayakta durabilen bir kadın düşünün.

“Siyasete girecekmiş, kendini düşünüyormuş , arkasında milyonlar var iken” diyenlere her fırsatta gel de konuşalım bana haksızlık yapıyorsun dediğinde, bir kadın düşünün, yıllarını bu mücadeleye vermiş , evinde oturan, oturduğu yerden yorum yapan, yorum yaparken de karalayan ve kendince atıp tutan insanlara gerçekler anlatmaya çalışan bir kadın düşünün

Şimdi o kadının yerine kendini koyarak düşün sen, ne yapardın?

Konuşması kolay, yazması kolay, sen de dimdik onurla ve haysiyetinle, herkese ve “herşeye rağmen” davana dört elle sarılabilir miydin? Kendini samimiyetle sorgula: bir kadın düşün ve onun yerine kendini koy. Sen bu kadar sabırlı olabili rmiydin ?

Şimdi bütün Türkiye EYT diyorsa; sayendedir kızıl saçlı kadın Gönül Boran Özüpak..”

Eskişehir EYT Dayanışma Derneği başkanı Mustafa Kara

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com