Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “BUGÜN BİZLER MAĞDURUZ AMA EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ ÇOCUKLARIMIZ YAŞAYACAK..”

ÖZÜPAK; “BUGÜN BİZLER MAĞDURUZ AMA EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ ÇOCUKLARIMIZ YAŞAYACAK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) 2015 yılında kuruldu. İlk adresi Kardolap Mahallesinde tescillendi ve daha sonra Perpa’da 15 metrekarelik bir büroda ülkemizin gündemine girdi.

5 yıldır da EYT’yi herkesin öğrenmesini sağladı ve bugün ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları arasına girmeyi başardı.

8 Eylül 1999’da büyük depremin yaşandığı dönemde Meclis’i acil olarak toplayan DSP-MHP-ANAP koalisyonu tarafından kabul edilen ve dünyada ilk kez geriye doğru işletilerek, 12 milyon insanın mağdur olmasına neden olan bu yasaya karşı mücadelemiz devam ediyor.

2008 yılında AK Parti’nin 5510 no.lu ABO Kanununu çıkarmasıyla maaş bağlanma oranları yüzde 70’den yüzde 28’lere kadar düştü. Bugün 1000 TL ile 1500 TL arasında maaşlar almamıza neden olan yasalara karşı mücadelemiz sürüyor.

İlk toplantılarımız üç beş arkadaşla yapıyordu. Bugün ise 23 dernek, 6 kurulma aşamasında olan dernek ve 41 temsilcimizle ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları arasındayız.

Bugüne kadar yapılan etkinlik ve eylemler yasal izinler alınarak yapıldı. Dünyaya örnek olabilecek bir hak arama mücadelesiyle sorunlarımızı herkese anlatmaya çalıştık ve bugün EYT’yi herkes biliyor ve destekliyor.

Pandemi dönemi olmasaydı, hedefimiz 50 dernekle mücadeleyi bütün ülkeye örgütlü olarak yaymak olacaktı. Pandemi ne yazık ki sadece sosyal medyada daha etkin olmamızı sağladı. Her gün Twitter’da gündemdeyiz, her gün siyasilerin dilindeyiz.

Bu mücadeleyi oturtmak için çok uğraştık ve bugün EYTSYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ülkenin en çok tanınan ve her kesimde takdir edilen bir lider haline geldi.

EYT 20 yıldır sosyal medya ve platformlarda temsil edildi. Kurumsal bir yapının hayata geçmesiyle siyasilerin karşısında muhatap olan bir sivil toplum kuruluşu olarak hak aramadaki yerimizi aldık. Yılmadık, yakmadık ve tek derdimizin gasp edilen haklarımızı geri almak olduğunu haykırdık.

Maltepe’de 1 milyon 860 bin kişinin katıldığı büyük İstanbul buluşmasını yaptık. Ankara’ya 3 bin 310 otobüsle giderek, Anıtkabir’de Atamızı ziyaret edip siyasileri şikayet ettik.

Binlerce toplantı yaptık ve hiçbir toplantımızda polisimizle karşı karşıya kalmadık. Hiçbir etkinlikte dernek aleyhine tutanak tutulmadı ve güvenlik güçleri her seferinde EYT’lilere teşekkür etti.

Yaş aralığımız 45-50, derdimiz geçim… Bundan dolayı da her geçen gün daha büyük bir EYT ailesi olmaya devam ediyoruz.

Bugün bizler mağduruz ama en büyük mağduriyeti çocuklarımız yaşayacak. 65 yaş ve maaş oranlarıyla mağduriyetleri ömür boyu devam edecek.

Gelin haklarımız için ses verelim, gelin çocuklarımız için bize destek olun ve yasal alanda haklarımızı almak için mücadeleye sizinle beraber omuz omuza devam edelim..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com