Ana sayfa » Yerel » “HANGİ MÜDÜR ELİNE SÜPÜRGEYİ-KÜREĞİ ALIP OKULUNU TEMİZLER?, AMA BEN BUNU YAPTIM..”

“HANGİ MÜDÜR ELİNE SÜPÜRGEYİ-KÜREĞİ ALIP OKULUNU TEMİZLER?, AMA BEN BUNU YAPTIM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dün Kuzeyegehaber facebook sayfasında, Okurlardan gelen iletiler bölümünde, Aliağa-BİLSEM Okulu ile ilgili yaptığımız paylaşımdan sonra Okul Müdürü Muhittin Pektaş’a, cevap hakkını kullanmak ister misiniz diye sorduk. Pektaş, paylaşımı gördüğünü söyleyip olumlu yanıt verdi ve şu ifadelerde bulundu;

“RESİMLERİ ÇEKİP SİZE YOLLAYAN KİŞİLERİ VİCDANLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM..”

“Okulda hademe yok, yeminle söylüyorum, tuvaleti ve okulu, sınıfları tek-tek kendi elimle temizledim. Okula henüz hademe yollanmadığı için müdür olarak ben temizliyorum. Okulumuz şu an için eğitimi hazır durumdadır. O resimleri çekip paylaşın diye size yollayan insanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

Hademe olmayınca okulu kim temizleyecek?, ben kendi elimle temizliyorum, isterseniz gelin-görün. 3 katlı bina, su bastı, temizliyeyim derken üstüm-başım battı. Okul açılmadığı için Devlet hademe göndermedi.”

-Hizmetlinin gönderileceği tarih belli oldu mu Hocam?

“50 YAŞINDAYIM, HÜKEMET KONAĞINA GİDİP BİLGİSAYARLARI GETİRDİM, TEK-TEK YUKARI ÇIKARDIM..”

“Hizmetli en kısa zamanda gelecek, sonuçta okullar açılmadığı için devlet bu işi biraz ağırdan alıyor. Okul açık değil, neden hademeye para ödensin, öyle değil mi?. Sıraları ve sandalyeleri yukarı kendi ellerimle çıkardım. Ben 50 yaşındayım. geçen bilgisayar geldi, o bilgisayarları gittim Hükümet Konağından getirip tek-tek yukarı çıkardım. Bu işleri ben yapmak mecburiyetinde değilim, lakin adamım yok. Okul aile birliğinin parasını kullanırdım ama o para zayi olmasın, işçilere vermeyeyim diye kullanmadım, kendi cebimden 600 lira harcadım.

“AYALRDIR TEMİZLİKLE MEŞGULÜM..”

O resimleri çeken kişiler okulun 5 aydır hademesi olmadığını bilmeleri gerekiyor. Müdür olarak ben temizlik malzemelerini kullanarak elimden gelen çabayı gösterdim. Okul şu an itibariyle uzaktan eğitim vermektedir. Okul inşaattan çıktı, tüm atık maddeleri kendi ellerimle çöpe attım, aylardır temizlikle meşgulüm.

EĞER BÖYLE BİR MÜDÜR TÜRKİYE’DE VARSA, BEN BİLMİYORUM YANİ..”

Okulun Misyonunun olduğu levhanın ve Atatürk köşesinin fotoğraflarını çektim, size yolluyorum. Bunlar okulumuzun nabzıdır. Ben öncelikle bunları inşa ettim. Sandalyeyi, masayı yukarı katlara taşıdım. Eğer böyle bir okul müdürü varsa Türkiye’de, ben bilmiyorum yani. Bence bu okul müdürünü yıpratma kampanyasının bir parçasıdır.

Müdür Yardımcıma söyledim, elini dokunmadı, benim vazifem değil bu dedi. Doğru söylüyorsun senin vazifen değil, benim vazifem dedim, süpürgeyi-küreği elime aldım başka ne diyeyim?. İnşaat artıkları, bir sürü pislik. Taşı babam taşı, bitmiyor bir türlü.”

-Hocam Velilerden temizlik için yardım istediniz mi?

HANGİ VELİ GELİR, ELİNE SÜPÜRGEYİ-KÜREĞİ ALIP TEMİZLİK YAPAR?”

“Veliler mecbur değil, isterse bağışta bulunur. Ben geçen sene kendi cebimden 400 lira, bu senede 200 lira bağışta bulundum, bunu da yazın. Velilerden 5-10 kişi bağışta bulundu, hepsi o kadar.”

-Muhittin Hocam, maddi katkı değil, iş gücü olarak diyorum.

“Hangi veli gelir, eline kürek süpürge alıp temizleyecek adam yok. Okullar açılacağı zaman devlet iki hademe yollar, bu iş hallolur.”

-Belediye, Kaymakamlık yada İlçe Milli Eğitimden yardım yada destek isteyebilirdiniz istemediniz mi?

“ŞURADAN-BURADAN YARDIM İSTEDİK AMA VERİLMEDİ. BİR OKUL VİZYONUYLA, MİSYONUYLA OKULDUR..”

“Öyle bir mevzu geçti ama sonuç itibariyle okul açılmamış. Şuradan, buradan istedik ama verilmedi. Okul her şeyden önce vizyonuyla, misyonuyla okuldur, yoksa temizlik iki günlük iştir. Benim 5 tane videom var halkı aydınlatan. Sosyal medya da var, onları da izlemelerini istiyorum. Bir müdür olarak öğretmenlere de seminer verdim., bu üstün zekalı çocuklar nasıldır, uzun-uzadıya anlattım”

-Hocam, kaç yıllık eğitimcisiniz?

“27-28 yıllık eğitimciyim, 4 yıllık idareciyim. Bir müdür kendisini işine odaklamalıdır. Bu alanlara dair geçen sene 20 eser okudum. Bu sene verdiğim seminerler de onun mahsulüdür. Misyon, vizyon oluşturmak kolay değil. Okuyup araştıracaksın. Benim bu yönlerimi takdir etmemişler, gelmişler hademesi olmayan bir okulun aylarca önceki resimlerini çekmişler.”

-Kendinizi üstün zekalı çocukların eğitim göreceği bir okulda idarecilik yapacak yetkinilkte görüyormusunuz?

“Yüksek lisansımı yapmışım, kendi alanımda. Bilimsel bir buluşum var. Psikanalizi Divan Edebiyatına uyguladım. Bunun dışında sürekli okuyorum. Bu okulun müdürü her şeyden önce kendini okumaya ve araştırmaya vermeli, öğrencilere ve öğretmenlere bu yönüyle örnek olmalı.

Ben bu okula tayin oldum diye üstün zekalı çocuklara ait 17 tane eser okudum. Bu senede seminer olarak velilere ve öğretmenlere, bu konuda neler yapabiliriz şeklinde paylaşımda bulundum. Bu olay bir senede oluyor, bina olayı kolay. Okuman, araştırman, gönül vermen lazım.

Size yolladığım misyon duvarda yazıldı ama önce benim gönlümde yazıldı. İnanmışım bu davaya. Bunu yapan müdür var mı Türkiye’de?. Gerçek müdür böyle olur. Ben öğünmeyi sevmem ama, kardeşim birde güzelliğimizi de gör. Elimi süpürgeyi almışım, bu okul inşaattan çıktı, molozları da ben temizledim. Var mı böyle onurunu kırıp okulunu temizleyen bir öğretmen?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com