Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » 550 SAĞLIKÇIYA KORONAVİRÜS AŞISI..

550 SAĞLIKÇIYA KORONAVİRÜS AŞISI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Düzenli olarak sağlık çalışanlarına vurulacağı belirtilen aşıların toplamda 550 sağlık çalışanına uygulanması hedefleniyor. Ardından ikinci etapta ise toplamda 1300 kişiye uygulanacak.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen aşıya yönelik basın toplantısında aşı uygulamasının bir hafta önce başladığı belirtildi.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleşen basın toplantısında Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojik Prof. Dr. Sıla Akan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi yerlerini aldı.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Aşı çalışmaları ile ilgili açıklamalar yapan Prof. Dr. Sıla Akan; “Pandemide çok fazla etkilendik. Pandemiye dur demek için tabii ki aşı gelmeli. İnaktif bir aşı bizimkisi. Şimdilik sadece sağlık çalışanlarına yapılıyor. Aşı yaptırmaya gelenler daha çok hekimler. Kişilerin hepsinin karşılaşmış olabilecekleri antikorların olmaması için negatif olması isteniyor.

Bu kişilere aşı yapılarak 14. Günde ikinci doz yapılıyor. Çalışma tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Bu şekilde biz de sonuçları heyecanla bekliyoruz. Artık etkin bulunursa herkese uygulanabilecek. Şimdilik belli bir sağlık çalışanı sınırımız var.” dedi.

“GÜNDE 10 KİŞİ..

Sözlerine devam eden Sıla Akan; “Biz gönüllülere aşı yaparken kolunda ağrı, ateşi olup olmadıklarını sürekli kontrol ediyoruz. Şu an da aşı yaptığımız kimseden bir şikayet gelmedi. Biz günlük 10 kişi olarak planladık.

Belirli bir saat randevu işlemine gitmiyoruz. Aşıda çok az bir şekilde virüs inaktif olarak veriliyor. Vücudunda buna antikor üretmesini ve yenmesini hedefliyoruz. Yaklaşık bir yıllık bir takip süreleri var. Çok imtinalı bir çalışma yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YAN ETKİYLE KARŞLAŞMADIM..”

Ben bilimsel bir çalışmanın içinde olmak için ve elimden geldiğini yapabilmek için katıldım. Bu çalışmaların çalışma şartlarına göre ise aşı olarak hangi dozu aldığımızı bilmiyoruz. Burada hiçbir zorlama yoktur. Herkes gönüllü katılıyor. Burada yan etkiler vs. her şey anlatılır. Zorlama olmadan, para almadan aşılar yapılıyor.

Bu çalışmalar aynı zamanda bakanlıktan izinli yapıldığı için çok ciddi bir sigortada işliyor. Hastalar her şeye rağmen sigortalanıyor. Aşı yapılmasının üstünden bir hafta geçti. Hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım ve bir sorun yaşamadım.” ifadelerine değindi..

Kaynak-Kocaeli Koz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com