Ana sayfa » Yerel » TÜRK EĞİTİM SEN ALİAĞA TEMSİLCİLİĞİ SORUYOR; “NELER OLUYOR?..”

TÜRK EĞİTİM SEN ALİAĞA TEMSİLCİLİĞİ SORUYOR; “NELER OLUYOR?..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yeni Eğitim-öğretim dönemi hafta başında açıldı ve ders kitaplarının fiyatlarıyla ve temin edilecek yerlere yönlendirme ile ilgili şikayetler başladı.

Bununla ilgili Türk Eğitim-Sen Aliağa Temsilciliğinin Facebook sayfasında, “SORUYORUZ” başlığıyla bir paylaşım yapıldı. Sayfadaki paylaşımda yer alan sorular ise şöyle;

-Neler oluyor, piyasada 300 lira olan kitap yönlendirilen kırtasiye de 1.000 lira, 700 lira nerede?

-Neler oluyor?, hangi okul nereye yönlendirme yapıyor?. Kazanan kim, kaybeden kim?.

-Neler oluyor?, 5. sınıf İngilizce kitapları için kim- nereye yönlendirme yapıyor?.

-Neler oluyor?, çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane. gerçek mi oluyor?, indirim olması gerekirken nasıl bindirim oluyor?.

Bununla ilgili olarak Velilerden çok sayıda şikayet geliyor, öğrenci velileri neden kitap alımı için bir yere yönlendirildiklerini ve astronomik fiyat ücretleriyle karşılaştıklarını, yaşadıkları sorunla ilgili Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama beklediklerini ifade ediyorlar.

Velilerin kitabı başka yerden temin etmek istediklerinde akıllarına gelen ilk kitapevlerine gittiklerinde ise aldıkları cevap şöyle oluyor; ben bu kadar yüksek fiyatlarla satılmasına karşıyım. Bu haksız kazanç ve kul hakkına girer.

Bunun üzerine söz konusu kitapevleri ile görüşüp, sizden fiyat aldılar mı diye sorduk, ellerinde yerli ve yabancı yayıncılara ait yayınlar olmasına rağmen kitaplara hiç bakmadan diğer yayınları seçtiler yanıtını aldık..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com