Ana sayfa » Yerel » ARMUTLU; “SUÇ VASFI DEĞİŞTİ, DAVA KASTEN YARALAMA DEĞİL, ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’TEN AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLMELİ..”

ARMUTLU; “SUÇ VASFI DEĞİŞTİ, DAVA KASTEN YARALAMA DEĞİL, ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’TEN AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLMELİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı Bilgisayar Mühendisi ve CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin’in geçtiğimiz yıl evinin önünde silahlı saldırıya uğrayıp yaralanması ve halen tedavi görmesine neden olan olayla ilgili bugün Aliağa Adliyesinde duruşma yapıldı.

Ertekin’in Avukatı Çiğdem Armutlu yapılan duruşma ile ilgili duruşma sonrası şunları söyledi;

“Müvekkilim 16 Ocak 2019’da evinin önünde uğradığı silahlı yaralama olayı dolayısıyla açılan davanın bugün ilk duruşmasına girdik. Sanıkların bir kısmı hazırdı, bir kısmı gelmemişti. Hazır olan sanıkların ifadeleri alındı. Biz isimleri dosyada buluna şahısların ötesinde asıl azmettirici durumunda bulunan fail olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ında dosyaya girmesi gerektiğini ifade ettik.

Müvekkilimizin beyanları ve dosyamızdaki bir takım delillerde adı geçtiği için onun da dosyaya girmesi yönünde talepte bulunduk. Ayrıca yeni deliller ışığında suç vasfını değiştiği kanaatiyle dava dosyasının, kasten yaralama suçundan değil, adam öldürmeye teşebbüs suçundan Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi talebiyle mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep ettik.

Herkes hukuk karşısında eşittir, hiç bir mevki ve makamın hukuk karşısında üstünlüğü bulunmamaktadır, bu nedenle asıl failin yani Serkan Acar’ında dosyaya sanık olarak eklenmesi suretiyle adalet karşısında hesap vermesi ve hak ettiği cezayı alması için hukuki sürecimizi sonuna kadar devam edeceğimizi ve bu konuda karalı olduğumuzu beyan ettik..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com